Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πυραμίδες της Αιγύπτου: Ένα μυστήριο 11.000 ετών!


Οι πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου (τα πέντε είναι ελληνικής προέλευσης: ο ναός της Αρτεμης στην Έφεσο, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο κολοσσός της Ρόδου και ο φάρος της Αλεξάνδρειας) το οποίο διασώζεται ως σήμερα, ενώ έχουν γίνει πολλές φορές το επίκεντρο επιστημονικών συζητήσεων και τόπος εξερεύνησης...


 Μία από τις πιο εξερευνημένες πυραμίδες στον κόσμο είναι αυτή του Χέοπα! Μια πυραμίδα που όπως φαίνεται κρύβει ακόμα πολλά ερωτήματα, όπως ποιος την έφτιαξε και γιατί, πως εξηγούνται οι συμβολισμοί που κρύβει, που οφείλονται οι ιδιότητές της, και γιατί δεν βρέθηκε μέσα σε αυτήν ο Χέοπας; Άραγε αυτό το δημιούργημα μήπως προϋπήρχε; Πώς γίνεται η συγκεκριμένη πυραμίδα να είναι ένα συνοθήλευμα αστρονομικών στοιχείων και πως εκείνη την εποχή υπήρχαν τέτοιου είδους γνώσεις; Ήταν δηλαδή ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα (!) ή όχι; Πολλά έχουν ειπωθεί αλλά τίποτα δεν είναι βασισμένο πάνω σε απτές αποδείξεις… Το μυστήριο που κρύβει μία ιστορία, η οποία μπορεί να ανατρέψει ολόκληρη την κοσμοθεωρία, έχει ηλικία 11.000 ετών!
Όμως όλες οι πυραμίδες έχουν τα παράξενά τους. Κατά τους ιστορικούς χρόνους δεν είναι λίγες οι φορές που η επιστήμη της αρχαιολογίας έχει παρουσιάζει ανεξήγητα γεγονότα… Αμέτρητα πειράματα που έχουν γίνει σε αυτές, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι στις Πυραμίδες της Αιγύπτου τα βακτηρίδια σκοτώνονται, η σήψη σταματά και η οργανική ύλη μουμιοποιείται.
Σε ένα από τα πολλά πειράματα τοποθετήθηκαν για 13 ημέρες σε πυραμίδες ψάρια. Αυτά δεν σάπισαν αλλά αφυδατώθηκαν χάνοντας τα 2/3 του βάρους τους. Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται σε όλες τις πυραμίδες, εφόσον αυτές είναι προσανατολισμένες ακριβώς στον άξονα Βορρά-Νότου, είναι τετράπλευρες και έχουν συγκεκριμένες αναλογίες.
Ένας Αμερικάνος επιστήμονας ο Πατ Φλάναγκαν, που επίσης ερεύνησε το περίεργο αυτό «φαινόμενο», κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Πυραμίδες της Αιγύπτου με το ίδιο το σχήμα τους λειτουργούν ως «συσκευές» που συλλέγουν κοσμική ενέργεια! Γιγάντιοι συσσωρευτές όπου μέσα σε αυτούς σύμφωνα με τον Πατ Φλάναγκαν, μεταβάλλονται οι διηλεκτρικές ιδιότητες της ύλης.
Επισημαίνει ωστόσο ότι η ενέργεια των πυραμίδων και τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργούν μπορούν να παγώσουν στιγμιαία ένα κομμάτι ατσάλι με θερμοκρασία χιλίαδων βαθμών. Μια ομάδα επιστημόνων που φωτογράφισαν με υπέρυθρες ακτίνες τη Μεγάλη Πυραμίδα διαπίστωσαν την παρουσία ενός περίεργου φαινόμενου: Από την κορυφή της εκτινάσσονται χοάνες φωτεινής ενέργειας!
Μέσα από όλα αυτά αναβλύζουν πολλαπλές σκέψεις, θεωρίες και ερωτήματα που βασανίζουν τον ανθρώπινο νου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όμως αυτό που κυριαρχεί στο μυαλό μας είναι ότι το δώρο των «θεών» που δεν ήταν άλλο από τη γνώση για την κατασκευή τους, ήταν μεγάλο, τόσο μεγάλο που η ανθρώπινη εξέλιξη δεν ήταν ακριβώς αυτή που γνωρίζουμε σήμερα!
Και η απόδειξη για τα παραπάνω έρχεται από τον πολιτισμό και την ιστορία των Μάγιας, όπου μελετητές υποστηρίζουν ότι έζησαν και ανέπτυξαν πολιτισμό από το 3113πΧ. κατασκευάζοντας με τη σειρά τους «κοσμοδρόμια» για την προσγειώσει UFO(!) ενώ το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν στις τοιχογραφίες τους άφησαν αποδείξεις για εξωγήινες επαφές…


Και η Ελλάδα είχε τις πυραμίδες της
Η ύπαρξη πυραμίδων στον ελλαδικό χώρο είναι ένα θέμα που αγνοείται από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων και απο­καλύφθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διασωθεί, ο πρώτος που έκανε αναφορά στις πυραμίδες της Ελλάδας ήταν ο Παυσανίας, τον 2ο π.Χ. αιώνα. Οι ελληνικές πυραμίδες, με εξαίρεση μερικές λαξευτές, έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος από τις αιγυπτιακές και, δυστυχώς, οι περισσότερες έ­χουν διατηρηθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση εξαιτίας της ανθρώπινης κακομεταχείρισης. Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι είναι αρκετά πιθανό οι αρχαίοι Έλληνες να κατασκεύασαν τις πυραμίδες τους επηρεαζόμενοι από τις αιγυπτιακές πυραμίδες. Κάποιοι άλλοι ωστόσο θεωρούν ότι είναι πιθανό να έγινε το αντίστροφο. Ένα βασικό ερώτημα αφορά στο ποια ήταν λειτουργικότητά τους. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι πιθανόν να χρησιμοποιούνταν ως κοινά ταφικά μνημεία πολλών ατόμων, αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι μόνο σε μία πυραμίδα έχουν βρεθεί οστά. Άλλοι επισημαίνουν το ρόλο τους ως φρυκτωρίες (τηλεπικοινωνιακοί πύργοι) ή αστεροσκοπεία, ωστόσο τίποτε δεν είναι εξακριβωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.