Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

6 δισ. ευρώ για την ανάπλαση του Ελληνικού


Οι συνολικές άμεσες επενδύσεις για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα ξεπεράσουν τα έξι δισ. ευρώ, δήλωσε στο συνέδριο Global Capital Forum χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου...



Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι το Ελληνικό, μετά την ολοκλήρωση της αξιοποίησης της έκτασης, θα προσελκύει στην Αθήνα σε ετήσια βάση πάνω από ένα εκατ. τουρίστες. Επίσης εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 15.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Τα φορολογικά έσοδα για το Δημόσιο σε ετήσια βάση όταν ολοκληρωθούν τα έργα εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τα δύο δισ.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το τελικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης μετοχών για την αξιοποίηση της Ελληνικόν ΑΕ.

Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.