Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έως και την Παρασκευή κλειστά τα σχολεία στην Κεφαλονιά


Κλειστά έως και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο νησί από τη Δευτέρα....



«Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος, να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε, οι πρώτες 10 προκατασκευασμένες αίθουσες φθάνουν σήμερα στο νησί και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγους ψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι από τον πρώτο έλεγχο καταγράφηκαν προβλήματα σε τρία σχολικά κτήρια, αλλά, όπως είπε, «με τον δεύτερο, που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, θα δούμε την κατάσταση και θα επανεκτιμήσουμε τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν για τους μαθητές της Γ' Λυκείου θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, ανέφερε: «Όλα αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. Πρώτα ο Θεός, να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα, να επανέλθουμε στην ομαλότητα, να δούμε τι χρόνος χάθηκε, να δούμε τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και θα δούμε αν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτούς τους μαθητές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.