Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: To Ιράν στέλνει πολεμικά πλοία στις ακτές των ΗΠΑ!


Πολεμικά πλοία του 24ου στολίσκου του Ιρανικού Ναυτικού πρόκειται να πλησιάσουν τα θαλάσσια σύνορα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ιρανό Ναύαρχο Afshin Rezayee Haddad...



Τα πλοία πρόκειται να φτάσουν στο προορισμό τους μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας στην Νότιο Αφρική και θα διανύσουν συνολικά 25.000 μίλια.

Τα δύο πλοία που έχουν ήδη αποπλεύσει για το επικό και γεμάτο συμβολισμούς ταξίδι είναι η κορβέτα Sabalan κλάσης Alvand βρετανικής ναυπήγησης και το πλοίο ανεφοδιασμού στόλου Kharg επίσης βρετανικής ναυπήγησης.

Η κορβέτα Sabalan έχει πλήρες εκτόπισμα 1.540 τόνους μήκος 94,5 μέτρα πλάτος 11,07 μέτρα και βύθισμα 3,25 μέτρα. Το πλοίο μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 39 κόμβους και εμβέλεια 5000 μίλια με οικονομική ταχύτητα 15 κόμβους.

Το προωθητικό της σκεύος αποτελείται από δύο κινητήρες ντίζελ Paxman Ventura και δύο αεροστρόβιλους Rolls Royce Olympus TM-3A.

Ο οπλισμός του πλοίου περιλαμβάνει 4 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας C-802 κινεζικής κατασκευής, ένα κύριο πυροβόλο Mark 8 των 114 χλστ, ένα διπλό αντιαεροπορικό πυροβόλο των 35 χλστ, δύο πυροβόλα των 20 χλστ, ένα ανθυποβρυχιακό όλμο τύπου Limbo και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες των 324 χλστ.

Το πλοίο ανεφοδιασμού στόλου Kharg έχει πλήρες εκτόπισμα 33.014 τόνους, μήκος 207,15 μέτρα, πλάτος 25,5 μέτρα και βύθισμα 9,14 μέτρα. Το πλοίο μπορεί να επιτύχει ταχύτητα 21 κόμβων και μεταφέρει τρία ελικόπτερα Sea King.

Ο οπλισμός του περιλαμβάνει ένα κύριο πυροβόλο των 76/62 χλστ OTO Melara και 6 διπλά πυροβόλα των 23 χλστ.

Η αποστολή ιρανικής ναυτικής δύναμης στις ακτές των ΗΠΑ είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τον Ιρανό Ναύαρχο η αποστολή των δύο πλοίων αποτελεί την απάντηση της χώρας του στην παρουσία του αμερικανικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο ο οποίος αξίζει να σημειωθεί διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ναυτική βάση στο Μπαχρέιν, 152 μίλια από τις ιρανικές ακτές.

Η αποστολή των ιρανικών πλοίων στον Ατλαντικό είναι ένα μοναδικό εγχείρημα για το ιρανικό Ναυτικό, το οποίο δεν διαθέτει σημαντική εμπειρία σε ανάλογα ταξίδια αφού μόλις το 2008 ξεκίνησε να πραγματοποιεί αποστολές σε μεγάλη απόσταση από τις ιρανικές ακτές.

Μέχρι σήμερα τα ιρανικά πλοία ταξίδευαν μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και την Σιγκαπούρη και περιπολούσαν για την αντιμετώπιση της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής.

Σύμφωνα με αναλυτές η αποστολή αυτή αποτελεί μία προσπάθεια του Ιράν να αποδείξει τις δυνατότητες του και την αποφασιστικότητα του έναντι ενός πολύ ισχυρότερου αντιπάλου, επιδιώκοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Πρόκειται καθαρά για μία ψυχολογική επιχείρηση επίδειξης δύναμης, τόλμης και αποφασιστικότητας με αποδέκτες τον μουσουλμανικό κόσμο αλλά και τα γειτονικά κράτη του Περσικού Κόλπου τα οποία στηρίζονται στρατιωτικά στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.