Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε ρύθμιση για απέλαση μεταναστών λόγω ψευδών καταγγελιών


Μετά από αντιδράσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος προχώρησε στην απόσυρση ρύθμισης που προέβλεπε απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που είχαν προβεί σε ψευδή καταγγελία εις βάρος οργάνων της Πολιτείας...
 Η ρύθμιση είχε ενταχθεί ως νομοτεχνική βελτίωση στον μεταναστευτικό κώδικα.
Ο Λ.Γρηγοράκος ανακοίνωσε την απόσυρση της ρύθμισης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την έναρξη της συζήτησης επί των άρθρων του μεταναστευτικού κώδικα.
Η ρύθμιση είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου να την χαρακτηρίζει «ρατσιστική τρομοκρατική και επικίνδυνη».
Ειδικότερα, η διάταξη όριζε ότι «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.