Ο Philip James ο επιχειρηματίας που αγωνίστηκε να ιδρύσει την Wine Start Up LOT18, εφηυρε μια ‘θαυματουργή μηχανή’ που δηλώνει πώς μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε τρεις μόνο μέρες...
Όπως αναφέρεται στην Business Insider η απόσυρση του James τον περασμένο χρόνο εν μέσω μιας σειράς απολύσεων της εταιρίας LOT18 με βάση την Νέα Υόρκη ,οφείλεται στην έναρξη της επαναστατικής του ιστοσελίδας για την ‘Θαυματουργή Μηχανή’ την ερχόμενη εβδομάδα.
Η ιδέα ήρθε στον James καθώς ανάρρωνε μετά από ένα ατύχημα που είχε με την μηχανή του στα πλαίσια ενός ταξιδιού 17.000 μιλίων για φιλανθρωπικό σκοπό.
Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον φίλο κ πρώην αντιπρόεδρο της LOT18 Kevin Boyer ,οι δυο τους συζήτησαν πόσο δύσκολο θα ήταν να επανεκτελεσουν το θαύμα του Ιησού, την μετατροπή δηλαδή του νερού σε κρασί.
Το επόμενο πρωί αποφάσισαν πως κατείχαν επαρκώς την τεχνολογία ώστε να οικοδομήσουν μια τέτοια επινόηση κ στη συνεχεία θα αφιέρωναν έναν χρόνο για επεξεργαστούν λεπτομερώς το design της.
Αναζητώντας συμβουλές φίλων που εργαζόταν στην Silicon Valley ο James κ o Boyer ανακάλυψαν την δυνατότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας οινοποίησης χρησιμοποιώντας χαμηλή ποσότητα θερμότητας κ ένα περιβάλλον ελεγχόμενο από υπολογιστή.
Επιπλέον εξέτασαν την ακριβή χημική σύσταση μερικών από τα πιο περιζήτητα εκλεκτά κρασιά του κόσμου κ διαπίστωσαν πώς είναι αδύνατο να αναπαράγουν τα αρώματα που βρέθηκαν σε συγκεκριμένα κρασιά με τον ίδιο τρόπο που είναι σε θέση μόνον μια βιομηχανία αρωμάτων να προσομοιώσει σε συγκεκριμένα αρώματα.
Η θαυματουργή μηχανή στην πραγματικότητα δουλεύει ακριβός όπως ένας μετατροπέας νερού σε σόδα(Soda Stream).Μετατρέπει το νερό, τον συμπυκνωμένο χυμό των σταφυλιών κ τη μαγιά σε κρασί μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που υποστηρίζεται από το IOS κ το ANDROID.
Η συσκευή έχει έναν θάλαμο ζύμωσης που χρησιμοποίει μια σειρά από ηλεκτρικούς αισθητήρες μετατροπείς ,θερμαντήρες κ αντλίες ώστε να παρέχει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον ζύμωσης.
Ένα ψηφιακό διαθλασίμετρο μετρά την περιεκτικότητα σακχάρων του κρασιού κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ενώ ένας κεραμικός διαχυτής αέρα αντλεί φιλτραρισμένο αέρα κάτω από ένα ρυθμιζόμενο μικρο-οξυγονωμένο περιβάλλον προκειμένου να «μαλακώσει-απαλύνει» τις ταίνες.
Την ίδια στιγμή ένας μορφοτροπέας υπερήχων ακριβώς κάτω από τον χώρο αυτό αντηχεί κ επιταχύνει την παραγωγή (ανάπτυξη) γεύσης του κρασιού.
Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τον τύπο του κρασιού που θέλουν να φτιάξουν από «Napa» Cabernet Sauvignon και Chardonnay μεχρι το Pinot Noir του Όρεγκον κ το κόκκινο μείγμα της Τοσκάνης Τον συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού ,τη μαγιά κ το ‘ τελικό φακελάκι των συστατικών’ θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση στο website της Miracle Machine κ εν τέλει στο Amazon.
O James δηλώνει πως το κόστος δημιουργίας μιας φιάλης κρασιού με τη χρήση της συσκευής ισούται με US$2, ωστόσο η ποιότητα του κρασιού που προκύπτει, είναι αυτή των $20 ανά φιάλη.
Η διάρκεια ζωής του κρασιού από την ώρα της δημιουργίας του είναι 2 εβδομάδες κ η γεύση του θα είναι αυτή του «προ-παλαιωμένου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.