Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Καιρός: Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες


Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Λίγες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές...




Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα αυξηθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παραμείνουν κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θ είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στην Πελοπόννησο και την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία βορειοανατολικοί στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Κεφαλονιά. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 09/06/2014

Για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.