Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Δείτε τι έγινε σαν σήμερα 23 Ιουλίου [ΒΙΝΤΕΟ]


Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Αλίκη Βουγιουκλάκη, νικημένη από την μάχη με τον καρκίνο...



Ήταν 23 Ιουλίου 1996, όταν ο θάνατος της Αλίκης Βουγιουκλάκη βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.


Η εθνική μας σταρ είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας την τελευταία της πνοή μετά από δύο μήνες νοσηλείας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Πλήθος κόσμου συνωστίστηκε στη Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, παρά την αφόρητη ζέστη, να την αποχαιρετήσει στο τελευταίο της ταξίδι.

Τον Απρίλιο του 1996, την περίοδο που δίνονταν στη Θεσσαλονίκη οι παραστάσεις του τελευταίου θεατρικού της έργου "Η μελωδία της ευτυχίας", η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε έντονους πόνους στο στομάχι, που εν τέλει διεγνώσθη κακοήθης όγκος στο ήπαρ. Μη έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, συνέχισε για μια ακόμη εβδομάδα τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες τελικά διέκοψε στις 29 Απριλίου, οπότε δόθηκε και η τελευταία παράσταση του έργου.



Άλλα γεγονότα, σαν σήμερα:

1821 - Μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στις 21 Ιουλίου, η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες. Η άλωση του κάστρου συνετέλεσε πολύ στην πτώση του ηθικού των Τούρκων της Τριπολιτσάς.

1825 - Ο Ελληνικός Στόλος πετυχαίνει την άρση του ναυτικού αποκλεισμού του Μεσολογγίου από τους Οθωμανούς.

1903 - Η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 750 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Σχεδιαστής του ήταν ο Χένρυ Φορντ.

1952 - Αιγυπτιακό πραξικόπημα. Ομάδα νεαρών αξιωματικών στρατού και αεροπορίας κατέλαβαν το Κάιρο και μεγάλες πόλεις. Τρεις ημέρες αργότερα το πραξικόπημα χαρακτηρίζεται επανάσταση, (Ιουλιανή επανάσταση), και ο Βασιλεύς Φαρούκ υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπέρ του διαδόχου και να εγκαταλείψει την Αίγυπτο.

1974 - Αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στη χώρα μας.

2007 - Πτώση αεροσκάφους CL-415 κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, στα Στύρα Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.