Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Απαγορεύτηκε η ταινία Ρόκυ στην Ρωσία!


Βγάζει εκτός νόμου τις χολιγουντιανές παραγωγές που επικρίνουν την Ρωσία...



Η επιτροπή Πολιτισμού της Ρωσίας προειδοποιεί ότι θα απαγορεύσει την προβολή στη χώρα «ξένων» παραγωγών που παρουσιάζουν τη Ρωσία και τους πολίτες της «με τρόπο πρωτόγονο και χαζό»- Δείτε τη λίστα με τα «ασφαλή» φιλμ που πήραν το «πράσινο φως» να προβάλλονται στη Ρωσία

Νέα απειλή λογοκρισίας εξαπέλυσε η Μόσχα, με μέλη της επιτροπής Πολιτισμού της Ρωσίας να δηλώνουν ότι θα απαγορεύσουν την προβολή στη χώρα «ξένων» ταινιών που παρουσιάζουν τη Ρωσία και τους πολίτες της «με τρόπο πρωτόγονο και χαζό».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, πολιτικοί στη Μόσχα καλούν να υπάρξει νόμος που να απαγορεύει την προβολή χολιγουντιανών παραγωγών που δυσφημούν τους Ρώσους. Ο Μπάτου Κασίκοφ, μέλος της επιτροπής Πολιτισμού, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα που θα πρέπει να απαγορευτούν οι ταινίες «που δείχνουν την Ρωσία με έναν πρωτόγονο και ανοήτο τρόπο, εξαιτίας ενός καπρίτσιου του σεναριογράφου ή του σκηνοθέτη, που θέλει να παρουσιάσει την χώρα ως απειλή στην ανθρωπότητα».

Τα διεθνή μέσα εκτιμούν, ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου από την πλευρά της Μόσχας δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην Ρωσία, μιας και θεωρούν απίθανο οι Η.Π.Α να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή να λογοκρίνουν τις ρώσικες ταινίες. Την ίδια στιγμή στη Μόσχα, δημοσιεύτηκε μία λίστα με τις αμερικανικές παραγωγές που μπορούν να δουν οι πολίτες της χώρας. Ανάμεσα στις «ασφαλή φιλμ» συναντάμε τα: «Καμπαρέ», «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας», «Τιτανικός» και το «Απόκαλυψη τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.