Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Champions League: Στους ομίλους Μπιλμπάο και Άρσεναλ


Αθλέτικ Μπιλμπάο και Άρσεναλ ήταν οι κερδισμένοι της βραδιάς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο ομάδες να κατακτούν την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον πλανήτη και τους «κανονιέρηδες» να μετέχουν σε αυτή για 17η συνεχή χρονιά...



Στο νέο «Σαν Μαμές» η εκπληκτική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκε να χάνει από τη Νάπολι 0-1 (47΄ Χάμσικ), αλλά στη συνέχεια «έλιωσε» τους Ιταλούς και με δύο γκολ του Αντούριθ (61΄, 69΄) κι ένα του Ιμπάι Γκόμεθ (74΄) νίκησε 3-1 και πήρε πανηγυρική πρόκριση, μετά το 1-1 στο «Σαν Πάολο».

Στο «Εμιρέιτς» η Άρσεναλ πιέστηκε πολύ από την Μπεσίκτας αλλά κατόρθωσε να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού το γκολ του Αλέξις Σάντσες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, που ήταν και το μοναδικό τέρμα το οποίο σημειώθηκε στους δύο αγώνες.

Στη Γερμανία, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε «πλάκα» απέναντι στην Κοπεγχάγη την οποία νίκησε με 4-0 (2΄ Σον, 7΄ Τσαλχάνογλου, 31΄πεν., 65΄ Κίσλινγκ) και προκρίθηκε με δύο νίκες (3-2 η πρώτη συνάντηση), ενώ στη Σουηδία η Μάλμε νίκησε εύκολα την αγνώριστη φέτος Σάλτσμπουργκ με 3-0 (11΄ πεν., 84΄ Ρόζενμπεργκ, 19΄ Μ. Ερικσον) ανατρέποντας το 1-2 από το πρώτο παιχνίδι.

Το «θρίλερ» της βραδιάς, τέλος, παίχθηκε στη Βουλγαρία. Η γηπεδούχος Λουντογκόρετς ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα απέναντι στη Στεάουα με το γκολ του Βάντερσον στο 90΄, οδήγησε τον αγώνα στην παράταση και τελικά τον κέρδισε στα πέναλτι με 5-4 αφήνοντας εκτός τους Ρουμάνους.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι στη διαδικασία των πέναλτι τερματοφύλακας της Λουντογκόρετς ήταν ο αμυντικός της Κοσμίν Μότσι, καθώς ο γκολκίπερ Στογιάνοφ αποβλήθηκε στο 119΄. Ο Μότσι όμως απέκρουσε το τελευταίο ρουμανικό πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.