Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η τρόικα καταργεί το ΕΚΑΣ από το 2016 – Με τι θα αντικατασταθεί


Υπό τις πιέσεις της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση παλεύει να διατηρήσει το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύσης Συνταξιούχων, που δίνεται στο 10% των συνταξιούχων...



Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι εισηγήσεις-σοκ των δανειστών, αφορούν στην κατάρτηση του ΕΚΑΣ από το 2015, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να διαβεβαιώνει ότι το επίδομα θα διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο, έως το 2016.

Όπως υποστηρίζει η τρόικα, το ΕΚΑΣ δεν είναι ασφαλιστική παροχή και συνεπώς δν μπορί να συνεχίσει να καταβάλλεται, τουλάχιστον με την σημερινή του μορφή.

Ήδη το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σενάρια για την τύχη του ΕΚΑΣ, την αντικατάστασή του και τη στήριξη του εισοδήματος. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί για τους συνταξιούχους ένα επίδομα αντίστοιχο με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα Χαμηλοσυνταξιούχων, που θα καταβάλλεται σε αυτούς που έχουν εισοδήματα χαμηλότερα από τα 8.472,09 ευρώ, και μέχρι τη συμπλήρωση αυτού του ορίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.