Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ:Βρέθηκαν επιγραφές στον τάφο της Αμφίπολης


Πριν από λίγο και κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν 2 επιγραφές μέσα στο τάφο οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν.
Αυτή τη στιγμή ....


η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο της μελετάνε το εύρημα.
Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις,όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.Την είδηση πάντως δεν την επιβεβαιώνει επίσημα το Υπουργείο Πολιτισμού λέγοντας πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο για να ανακοινωθεί. Μετά το εύρημα αυτό οι αρχαιολόγοι έχουν πάρα πολλές προσδοκίες ότι θα δώσει πολλά στοιχεία για τον τάφο και το περιεχόμενο του.
Εδώ και λίγη ώρα ο δρόμος προς την ανασκαφή έχει κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες και έχουν εντυπωσιακά αυξηθεί τις τελευταίες ώρες λόγω των νέων ευρημάτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επιγραφές είναι γραμμένες στα Ελληνικά και πιθανότατα θα μας αποκαλύψουν σε ποιον άνηκε ο μεγαλοπρεπής τάφος.
Πριν απο λίγο μάλιστα δόθηκε εντολή να κλείσουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν από το χωριό της Μεσολακκιάς στον λόφο Καστά και απαγορεύεται η δίοδος σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία στις ανασκαφές. Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πιο έντονες απο ποτέ.

1 σχόλιο:

  1. OI ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΓΡΑΦΕΙ ΄....ΚΩΣΤΑ ΠΕΣ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΣΚΑΒΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΠΩΣ Τ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.....ΥΠΟΓΡΑΦΗ.....Μ Α Ρ Ι Κ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.