Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Το μοντέλο της Mercedes που θέλει να χτυπήσει την Porsche [εικόνες]


Στους αγοραστές της Porsche αποβλέπει το νέο σπορ μοντέλο, που παρουσίασε η Mercedes-Benz, η οποία έχει στόχο να ανακτήσει τον τίτλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών οχημάτων...



Το Mercedes GT πωλείται στη μισή τιμή σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο, το SLS. Συγκεκριμένα, η τιμή του ξεκινάει από 100.000 ευρώ (129.000 δολ.) τη στιμγή που το SLS κόστιζε 225.505 ευρώ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπολείπεται επιδόσεων. Το διθέσιο αυτοκίνητο έχει περισσότερους ίππους και καλύτερη επιτάχυνση από την Porsche 911, ενισχύοντας τη φήμη του brand που είναι ήδη γνωστό για την ασφάλεια και την άνεση των οχημάτων του.

“Το νέο GT αποτελεί μία σημαντική υπογραφή από τη Mercedes,” λέει στο Bloomberg o Juergen Pieper, αναλυτής της Bankhaus Metzler με έδρα τη Φρανκφούρτη. “Tο GT συνδυάζει τη νέα εικόνα του brand, η οποία πολύ πιο σπορ και δυναμική”.
Η μονάδα της Daimler θέλει να αυξήσει την παραγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων, καθώς το  SLS αποδείχθηκε αρκετά ελιτίστικο. Η στρατηγική της εταιρείας έχει επικεντρωθεί στο να ξεπεράσει τη BMW και το Audi της Volkswagen και να ξαναγίνει το μεγαλύτερο brand πολυτελών οχημάτων έως το τέλος της δεκαετίας, ανακτώντας έτσι τον τίτλο που έχασε το 2005.

Το GT είναι πιο  πρακτικό από το SLS. Είναι επίσης 15 εκατοστά κοντύτερο κι ελαφρύτερο, γεγονός που ενισχύεις τις επιδόσεις του. Ο χώρος για αποσκευές είναι της τάξεως των 350 λίτρων.

Ο V8 Biturbo κινητήρας των 4.0 λίτρων  ξεκινά από τους 462 ίππους της έκδοσης GT και φθάνει στους 510 ίππους της κορυφαίας έκδοσης GTS.

Μπορεί να φθάσει τα 304 χιλιόμετρα την ώρα, έχοντας απέναντι του μοναδικό ανταγωνιστή το ταχύτερο μοντέλο της Porsche 911.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.