Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Γιγουρτάκης: Ο γιος μου πέθανε από αναβολικά


Τρία χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατο του 30χρονου επιχειρηματία Νίκου Γιγουρτάκη, ο πατέρας του, Τάκης, λύνει τη σιωπή του και παραδέχεται πως ο γιος του οδηγήθηκε στον θάνατο από την υπερβολική κατανάλωση αναβολικών...



Ο τραγικός πατέρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ το βράδυ της Πέμπτης και μίλησε για τον εφιάλτη των αναβολικών που «κηνυγά» τα νέα παιδιά. Ο κ. Γιγουρτάκης αναφέρθηκε στον εθισμό του Νίκου στα αναβολικά και παραδέχτηκε πως παρότι από κάποιο σημείο και μετά γνώριζε πως το παιδί του ήταν εξαρτημένο από αυτά τα «περίεργα», όπως τα χαρακτηρίζει, σκευάσματα, ο ίδιος δεν είχε παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό στην υγεία του παιδιού του.

«Δεν γνωρίζαμε τίποτα στην αρχή. Όταν είδα τα πρώτα σκευάσματα, τρελάθηκα. Εκείνος είχε πει αυτό που έλεγαν όλοι «Δεν είναι τίποτα, όλοι τα παίρνουν». Είχα όμως πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει. Όταν ο άλλος κάνει καλή διατροφή, δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν περιμένεις να πάθει κάτι τέτοιο, δεν φοβάσαι τίποτα. Οι πρώτες υποψίες ήρθαν όταν οι κοπέλες στο σπίτι ανακάλυψαν διάφορα ενέσιμα, υποδόρια σκευάσματα. Τότε μας μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά», δήλωσε ο πατέρας του αποθανόντος.

«Είναι σίγουρο ότι ο Νίκος πέθανε από αναβολικά. Κάναμε αυτοψία. Κάποια στιγμή τον πίεσα να κάνει γενικές εξετάσεις. Και ενώ ήταν ένα παιδί που έκανε σωστή διατροφή, είχε χοληστερίνη 800. Μια νοσοκόμα μάλιστα, μου είπε ότι θα πάει από καρδιά. Δεν είδα τίποτα στην υγεία του, ήταν μια χαρά, όπως και όταν έπαθε το έμφραγμα. Γιατί από έμφραγμα πέθανε. Είχε φουσκώσει η καρδιά του», παραδέχτηκε στον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο Τάκης Γιγουρτάκης σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Ήξερα ότι έπαιρνε αναβολικά. Είχαμε κάνει ομηρικούς καυγάδες πάνω σ’ αυτό και του είχαμε πετάξει πολλά σκευάσματα που είχαμε βρει στο σπίτι του. Μου έλεγε ότι δεν ήξερα τι έλεγα και πως όλα ήταν υπό έλεγχο». Όπως αποδείχτηκε, ο Νίκος δεν κατάφερε να ελέγξει την εξάρτησή του, με την καρδιά του να μην αντέχει άλλο το βάρος των ουσιών αυτών.

Μάλιστα, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στους υπευθύνους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα φάρμακα που έπαιρνε ο Νίκος χρησιμοποιούνταν για πάχυνση αλόγων και βοοειδών. Βλέπεις υπάρχουν νέα παιδιά που για να κάνουν γρήγορες γραμμώσεις μπαίνουν σε αυτό το τριπάκι. Επηρεάζει τον εγκέφαλο, όπως οι πλαστικές και είναι εθισμός. Αλλάζει όλη η φύση του εγκεφάλου. Πιστεύουν ότι δεν θα πάθουν τίποτα. Είναι σαν ναρκωτικά και σου λένε για το τσιγάρο και το αλκοόλ. Κάνουν παύσεις και λένε ότι είναι ελεγχόμενη διαδικασία».

Τέλος, ο κ. Γιγουρτάκης δεν παρέλειψε να ρίξει ευθύνες και στα γυμναστήρια, καθώς –όπως υποστήριξε- υπάρχουν γυμναστές που τα προμηθεύουν στα παιδιά που θέλουν να «χτίσουν» σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.