Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

O καιρός της Τετάρτης: Έρχεται επιδείνωση [video]


Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του...



Τοπικές βροχές προβλέπονται για την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νοτιοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο (νοτιότερα της Κέρκυρας) και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι καταιγίδες πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο και την περιοχή των Κυθήρων. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στη δυτική Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα νότια όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 30/10/2014

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται και για την Πέμπτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια, οι οποίες στις Σποράδες, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.