Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Βρήκε 1,5 εκ. δολάρια στον λογαριασμό του. Τα εξαφάνισε και εξαφανίστηκε!

Εσείς τι θα κάνατε αν βρίσκατε στον λογαριασμό σας 1,5 εκατομμύρια δολάρια; Ο συγκεκριμένος τα εξαφάνισε και... εξαφανίστηκε! Απίστευτη ιστορία.
Στη Monopoly, όταν η τράπεζα κάνει λάθος, ο παίκτης μπορεί να κρατήσει τα χρήματα. Ένας hedge fund μάνατζερ έκανε ακριβώς αυτό. Η τράπεζα Credit Suisse ...


κατέθεσε κατά λάθος το ποσό των 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων στον λογαριασμό του 43χρονου Τζόζεφ Γκάλμπρεϊθ. Τόσο χρηματικό ποσό όσο και ο ίδιος αγνοούνται από τότε. Και η υπόθεση έχει πάει στα δικαστήρια.
Του έστειλαν 3 λάθος εμβάσματα

Η κατάθεση στον λογαριασμό του έγινε, όχι με ένα αλλά με τρία εμβάσματα τα οποία ήταν όλα λάθος.

Η τράπεζα συνειδητοποίησε το λάθος αρκετές μέρες αργότερα (η μεταφορά έγινε στις 13 Ιανουαρίου και το λάθος βρέθηκε στις 27 Ιανουαρίου). Τότε άρχισαν να αναζητούν τον κ. Γκάλμπρεϊθ και τους υπαλλήλους του για να ζητήσουν την επιστροφή του ποσού, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Ομως δεν είχε μείνει ούτε σεντ στον λογαριασμό.

Η Credit Suisse και οι δικηγόροι της αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.
Τους διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα μέσω email

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο μάνατζερ επικοινώνησε μέσω email με την τράπεζα και τους διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει το ποσό.

«Μην πανικοβάλλεστε, είμαι εδώ και ασχολούμαι με το θέμα σας», έγραφε στο email του ο κ Γκάλμπρεϊθ στις 5 Φεβρουαρίου. Η τράπεζα ισχυρίζεται ότι αυτή ήταν η τελευταία απάντηση που είχε τόσο από τον κ Γκάλμπρεϊθ ή οποιονδήποτε άλλον από την εταιρεία του.
Δεν είχε σκοπό να επιστρέψει τα χρήματα

Η Credit Suisse είπε στη δίκη ότι όταν επικοινώνησε με την Royal Bank of Canada στις 5 Φεβρουαρίου για να ερευνήσει την προέλευση των χρημάτων, είχε πει ότι ο κ Γκάλμπρεϊθ είχε αρνηθεί να δώσει την έγκρισή του για την επιστροφή των εμβασμάτων. Η Credit Suisse είπε ότι «είναι σαφές ότι ο Γκάλμπρεϊθ ήταν σκόπιμα παραπλανητικός και αυτό γιατί ποτέ δεν είχε σκοπό να επιστρέψει τα χρήματα».

Η διαμάχη αυτή βάζει τέλος στην καριέρα του Γκάλμπρεϊθ ως διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για περίπου επτά χρόνια, διηύθυνε μια εταιρεία hedge funds που κάποτε διαχειριζόταν 120 εκατομμύρια δολάρια.

Και δεν είναι μόνο η Credit Suisse, που φαίνεται να έχει προβλήματα με τον κ Γκάλμπρεϊθ.

Το hedge fund του είναι, επίσης, σε μια δικαστική διαμάχη με μια εταιρεία τεχνολογίας υπολογιστών που ισχυρίζεται ότι τις οφείλει πάνω από 130.000 δολάρια.
Το Μονακό εξέδωσε ανακοίνωση για την εταιρεία του

Τον περασμένο μήνα, η οικονομική ρυθμιστική αρχή του Μονακό, του μικρού πριγκιπάτου στη γαλλική Ριβιέρα που είναι το σπίτι των πάμπλουτων και το διασημοτήτων, δημοσίευσε μια προειδοποίηση στην ιστοσελίδα της για μια εταιρεία που ονομάζεται «Galbraith Capital». Η προειδοποίηση συμβούλευε τους επενδυτές να μην εμπιστευτούν την επιχείρηση, η οποία φέρεται να ισχυρίζεται ότι έχει κάνει γραφεία στο Μονακό και έχει κάνει τηλέφωνα για να «ψαρέψει» πιθανούς πελάτες.
Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα

Ο 43χρονος Τζόζεφ Γκάλμπρεϊθ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ το 1996 με μεταπτυχιακό στα μαθηματικά. Ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή ως ασφαλιστικός σύμβουλος για μια μεγάλη ελεγκτική εταιρεία. Το 2004, ξεκίνησε την εταιρεία του.

Το 2007 ήταν η καλύτερη χρονιά της, εξασφαλίζοντάς του έναν πολυτελή τρόπο ζωής. Το 2011 η περιουσία του ανερχόταν σε 5.700.000 δολάρια, περιλαμβάνοντας δύο πολυτελή αυτοκίνητα - μια Ferrari και μια Porsche - και ένα μηχανοκίνητο σκάφος. Είχε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία και ξόδευε τον περισσότερο χρόνο του στο Μονακό και τη Βραζιλία, από όπου κατάγεται η δεύτερη σύζυγός του.

Αλλά, το τελευταίο διάστημα η επιχείρηση του Γκάλμπρεϊθ δεν πήγαινε και τόσο καλά. Και μάλλον αυτό το «λάθος» ήταν ότι ακριβώς χρειαζόταν.

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, εκείνος όχι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.