Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ανάπτυξη Τσίπρα - Κατάρρευση του δείκτη οικονομικού κλίματος


O δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα υποχώρησε τον Νοέμβριο στις 92,4 μονάδες από 93,8 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...Ο δείκτης του Νοεμβρίου είναι ο τρίτος υψηλότερος στο τελευταίο 12μηνο, μετά από αυτόν του Οκτωβρίου και του Αυγούστου (92,5 μονάδες).

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε οριακά στις 106,5 μονάδες από 106,4 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρά στις 107,3 από 106,9 μονάδες.

Η υποχώρηση του ESI στην Ελλάδα προέκυψε από τη μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης στη βιομηχανία στις -7,8 μονάδες από -4,7 μονάδες τον Οκτώβριο και τη μείωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις -66,9 μονάδες από -63,6 μονάδες. Αντίθετα, αύξηση σημείωσαν οι δείκτες εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών (στις 3,5 από 1,3 μονάδες), λιανικού εμπορίου (στις 10,9 από 10,7 μονάδες) και των κατασκευών (στις -53,8 από -67,1 μονάδες).

Η οριακή αύξηση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από μία ήπια υποχώρηση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία και τη σταθερότητα στον τομέα των υπηρεσιών, που αντισταθμίστηκαν από τη βελτίωση του κλίματος στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, καθώς και τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε στη Γαλλία (+1,5 μονάδες) και στην Ισπανία (+0,8 μονάδες), έμεινε σχεδόν σταθερός στην Ολλανδία (+0,2 μονάδες), ενώ μειώθηκε στη Γερμανία (-0,7 μονάδες) και την Ιταλία (-0,8 μονάδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.