Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νέο γκάλοπ: Εκτοξεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στο όριο... εξαφάνισης μετά τη ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ!

Προβάδισμα - εκτόξευση κατά 7,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται σε  δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ....



Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5% και η ΝΔ ακολουθεί με 20%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, με πολύ μικρή διαφορά από το Ποτάμι που συγκεντρώνει 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελιά με 3,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Εκτός κοινοβουλίου μένει η ΔΗΜΑΡ με 1% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 17%.






Σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή, το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό πιστεύει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Παράλληλα, το 47% θεωρεί πως κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις 180 ψήφους και τελικά θα προκηρυχθούν εκλογές, ενώ το 42,5% εκτιμά πως κάποιος θα καταφέρει να συγκεντρώσει 180 ψήφους και να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.


Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με μια μονάδα (21%) σε σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά (20%) στις «θετικές» και «πολύ θετικές» γνώμες των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς. Το υψηλότερο ποσοστό δημοφιλίας έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης (24% θετικές και πολύ θετικές γνώμες), ενώ τη χειρότερη εικόνα έχει Νίκος Μιχαλολιάκος, με 87% αρνητικές γνώμες και μόλις 4% θετικές και ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με 76% αρνητικές απόψεις και 8,5% θετικές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.