Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Reuters: "Εν αναμονή πρωθυπουργός ο Τσίπρας"


Άρθρο αφιερωμένο στον -όπως τον χαρακτηρίζει- "εν αναμονή πρωθυπουργό", Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύει το Reuters...



"O Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ταξίδεψε από τη Φρανκφούρτη στη Ρώμη για να συνατηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Λειαίνει τον τόνο του, απέναντι στους δανειστές. Έχει ήδη μια ατζέντα για τις πρώτες 100 μέρες της μελλοντικής του κυβέρνησης", αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά, στις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις δημοσκοπήσεις όπου η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται σταθερά.
Το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους του κόμματος, αναφέρει ως "κλειδί" για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι έχει αρχίσει να χαμηλώνει τους τόνους και να περιορίζει την αριστερή ρητορική, που το 2012 είχε αναγκάσει το Der Spiegel να χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ως τον πιο "επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη".
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εναντιώνεται στα μέτρα λιτότητας, ωστόσο δεν απειλεί πλέον ότι θα σκίσει τις συμφωνίες με τους δανειστές.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η "αλλαγή" του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίστοιχη με αυτή άλλων κομμάτων όπως της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλλία, που άλλαξε τακτική, αφού μπήκε στη Βουλή.
Επίσης αποδεικνύει το ότι η Ελλάδα έχει ξεφύγει από τις "σκοτεινές μέρες", της ευρωζώνης, όταν η Ελλάδα κινδύνευε να επιστρέψει στη δραχμή.
Αυτός δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας του 2010" σημειώνει η Blanca Kolenikova, αναλύτρια του IHS Global Insight και προσθέτει:
"Από τις τελευταίες εκλογές, η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πιο χαμηλούς τόνους. Ο Τσίπρας, ετοιμάζεται να κυβερνήσει και χρειάζεται να αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι προσιτός και ανοικτός στο διάλογο".
Πάντως το άρθρο τονίζει ότι αρκετοί ακόμα στην Ευρώπη, θεωρούν ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ρίσκο για την Ελλάδα και επιμένουν να παρουσιάζουν τις επιδόσεις του κόμματος, ως απόδειξη της ανόδου του λαϊκισμού στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.