Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Έμποροι όπλων: Δικά μας είναι τα λεφτά, όχι του Καρατζαφέρη! [video]


Παραδέχονται ευθέως οι αντιπρόσωποι οπλικών συστημάτων κύριοι Αλέξανδρος Τσάτσος και Σταύρος Κομνόπουλος ότι αυτοί έκαναν τις δύο καταβολές συνολικού ύψους 1,65 εκατομμυρίου ευρώ σε off shore του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη....



Στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη Ανατροπή ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετέφερε, επίσημη δήλωση των αντιπροσώπων στην Ελλάδα των super puma που είχαν αγοράσει το 2000 οι Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με αυτήν, τα ποσά των 1,5 εκατομμυρίου και 150.000 ευρώ που κατεβλήθησαν στην off shore σε δύο δόσεις το 2007 και 2008 δεν αποτελούσαν προϊόν μίζας για αγορά εξοπλιστικών συστημάτων, αλλά απλή χρηματοοικονομική εξυπηρέτηση στον κ. Καρατζαφέρη.

Υποστήριξαν δηλαδή ότι ο κ. Καρατζαφέρης τους προσέγγισε και τους έδωσε στην Ελλάδα ισόποσο χρημάτων που απλώς δεν ήθελε να μεταφέρει στο εξωτερικό μέσω του επίσημου τραπεζικού συστήματος και αυτοί του το κατέβαλαν στην τράπεζα φορολογικού παραδείσου που αυτός τους υπέδειξε.

Όπως σημείωσε ο ίδιος ο κ. Δημητρακόπουλος αυτό δεν αποτελούσε -την εποχή που συνέβη- ποινικό αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος όπως οι μίζες, αλλά φυσικά δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρό πολιτικό ζήτημα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο οποίος όχι μόνον διατηρούσε off shore εταιρείες αλλά και τις τροφοδοτούσε με χρήματα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ( το επίμαχο απόσπασμα είναι στο 20.02)



Η δήλωσή αυτή ακόμη και αν δεχθούμε ότι είναι πλήρως αληθής δεν απαντά στο ερώτημα που βρήκε αυτά τα χρήματα ο κ. Καρατζαφέρης. Αν δηλαδή είναι δηλωμένα, αν είναι προϊόν μίζας, αν αποτελούν ξέπλυμα χρήματος.

Δηλαδή, ο κ. Καρατζαφέρης ακόμη κι αν αθωωθεί για τη μίζα των super puma θα κληθεί να απαντήσει σε καταλυτικά ερωτήματα της δικαιοσύνης. Ας δούμε, όμως, τι λέει ο ίδιος:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.