Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Που πήγαν 115 δισ. € από τις τράπεζες;


Τα 115 δισ. ευρώ έφτασαν οι συνολικές εκροές κεφαλαίου από την Ελλάδα στην κορύφωση της μαζικής “φυγής” εξαιτίας των φόβων για την έξοδο από το ευρώ, με την καθαρή απώλεια για τη χώρα να ανέρχεται σήμερα...



στα 56,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής για τις διαδρομές που ακολούθησαν τα χρήματα αυτά, τα 32,5 δισ. ευρώ έφυγαν στο εξωτερικό και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία της εφημερίδας τα κεφάλαια αυτά κατευθύνθηκαν σε καταθέσεις (22,2 δισ. ευρώ), σε ομόλογα (5,3 δισ. ευρώ), σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια (1 δισ. ευρώ) και σε μη τραπεζικά προϊόντα, όπως ακίνητα και χρυσός (4 δισ. ευρώ).

Δημοφιλέστερη χώρα προορισμού για τη μετακίνηση των κεφαλαίων ήταν η Βρετανία, όπου κατευθύνθηκαν 10-15 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν απομείνει λιγότερα, καθώς τα κεφάλαια κατέφυγαν προς άλλους προορισμούς.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ολλανδία, όπου υπολογίζεται ότι πήγαν 6-10 δισ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Τρίτη βρίσκεται η Γερμανία, η οποία πιθανότατα ήταν ενδιάμεσος σταθμός κι όπου υπολογίζεται ότι κατέφυγαν 8 δισ. ευρώ.

Τέταρτη είναι η Κύπρος όπου πήγαν περίπου 7 δισ. ευρώ από ελληνικές καταθέσεις και πέμπτη η Ελβετία, στην οποία κατευθύνθηκαν 2-4 δισ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.