Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο Χίθροου


Μια αεροπορική τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Όλα έγιναν στις 22 Ιουλίου όταν αεροσκάφος Airbus A320 παρά λίγο να συγκρουστεί με drone, καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί...



Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα των Sunday Times! Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η πλήρης έκθεση για το περιστατικό θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για τις αυξανόμενες πιθανότητες σύγκρουσης ανάμεσα σε τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη, που ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί στο εμπόριο, και επιβατηγά αεροσκάφη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας δεν εντόπισε το ιπτάμενο σκάφος, το οποίο δεν εμφανίσθηκε στα ραντάρ και εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό. Δεν διευκρίνισε επίσης σε τι απόσταση βρέθηκε από το αεροσκάφος, ούτε την αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το Airbus A320.

Το βρετανικό συνδικάτο των πιλότων BALPA έχει ζητήσει τα τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη που μοιράζονται τον εναέριο χώρο με τα επιβατηγά ή τα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίου να "πιλοτάρονται" από πρόσωπα που έχουν εκπαίδευση αντίστοιχη με εκείνη των πιλότων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.