Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μην πάρετε αυτές τις αποφάσεις!


Οι επαγγελματικές αποφάσεις που αν πάρετε θα «μετανιώσετε» μετά από 20 χρόνια...



Θα βοηθούσε να εργαστούμε εθελοντικά για ένα νέο έργο; Πρέπει να ζητήσουμε αύξηση; Πρέπει να πάρουμε άδεια; Πρέπει να πούμε «ναι» σε υπερωρίες; Είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που μας ταλανίζουν καθημερινά.

Αλλά μερικές φορές χάνουμε τις μεγαλύτερες επιλογές που θα μας κάνουν να κοιτάξουμε πίσω στην καριέρα μας, μετά από 20 χρόνια και να νιώσουμε υπερηφάνεια, ικανοποίηση ίσως και λύπη.

Εδώ είναι μερικές από τις επιλογές σταδιοδρομίας που κάνουμε συχνά, αλλά μετανιώνουμε σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με το World Economic Forum:

Να προσποιείστε κάτι που δεν είστε

Ίσως προσποιείστε ότι είστε λάτρης των σπορ για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας ή απλά για να μην υπάρξει αντίδραση. Ίσως να υποκρίνεστε ότι είστε ειδικός σε κάτι που απλά δεν είστε. Αλλά η συνεχής προσποίηση θα σας κάνει να νιώθετε άδειοι.

Η λήψη αποφάσεων με βάση μόνο τα χρήματα

Είτε μιλάμε για τον προσωπικό σας μισθό ή για τον προϋπολογισμό του έργου σας, η λήψη αποφάσεων που βασίζεται αποκλειστικά στο χρήμα, δεν είναι σχεδόν ποτέ καλή ιδέα. Σίγουρα, είναι σημαντικό να το έχετε υπόψιν σας, αλλά υπάρχουν και δεκάδες άλλοι παράγοντες - όπως το ένστικτό σας – για να εμπιστευτείτε, όταν πρόκειται να πάρετε μια απόφαση.

Ο συμβιβασμός

Έχετε μια «καλή» δουλειά, με έναν «καλό» μισθό και «καλά» οφέλη, αλλά αυτό που πραγματικά θέλετε είναι...Πιστέψτε στον εαυτό σας για να πάρετε αυτό που σας αξίζει, είτε πρόκειται για μια νέα θέση, μια αύξηση μισθού ή μια ευκαιρία.

Η εργασία 50, 60, 80 ώρες την εβδομάδα

Ίσως να νομίζετε ότι πρέπει να δουλέψετε τόσο πολύ - γιατί αυτό είναι αναμενόμενο, γιατί θα πρέπει να έχετε τα χρήματα, επειδή θέλετε να τα έχετε καλά με το αφεντικό σας - αλλά πρέπει να ξέρετε τα όριά σας και να σκέφτεστε και τον εαυτό σας καμιά φορά.

Να είναι το τελευταίο σας μέλημα η οικογένεια και οι φίλοι

Το να έχετε μια επιτυχημένη καριέρα σημαίνει να περιβάλλεστε από ανθρώπους που σας υποστηρίζουν και συχνά, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι οι συνεργάτες αλλά οι φίλοι και η οικογένειά σας. Το να «καταστρέψετε» αυτές τις σχέσεις μπορεί να σας αποφέρει επιτυχία της σταδιοδρομίας σας, όμως απλά, δεν αξίζει.

Το να οργανώνετε τα πάντα

Αυτό ισχύει και για την ομάδα και τους υπαλλήλους, αλλά και για τη ζωή σας γενικότερα. Αν «ελέγχετε» και δεν αφήνετε σχεδόν ποτέ τα πράγματα απλά να συμβούν, θα είστε μονίμως αγχωμένοι και δυστυχισμένοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.