Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

O διπλοπρόσωπος κος Τσίπρας


Μόλις κατάφερε να πετύχει την προκύρηξη πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει και αδειάζει τους μέχρι πρότινως "κολλητούς" του. Το ναυάγιο στη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο, αν και όπως ήδη έχουμε γράψει στο planet-greece, η συμφωνία με τον Φώτη Κουβέλη για...




Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν "σπάει"... τουλάχιστον προς το παρόν.

Σε συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ διαπιστώθηκε απόκλιση των δύο πλευρών, σε σημείο που ορισμένοι να κάνουν λόγο για αδιέξοδο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της έντονης δυσφορίας στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά τα όσα ανέφεραν ο Αλέξης Τσίπρας και ο διευθυντής του γραφείου του Νίκος Παππάς, για το πλαίσιο των οποίων εκλογικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διευκρινίστηκε ότι όλοι οι συνεργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης, θα δώσουν την μάχη του σταυρού και δεν θα μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, όπως όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι θα συμβεί με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα θεωρούσαν ότι θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις προκάλεσαν εκνευρισμό στην Δημοκρατική Αριστερά, καθώς όπως τόνισαν συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη δεν είχε γίνει σχετική συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ , κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι προσπαθεί να προκαταλάβει όρους της συμφωνίας.

Άλλο αγκάθι για αυτήν είναι το πολιτικό πλαίσιο της σύμπραξης και η επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να διατηρήσει την αυτονομία της, κάτι στο οποίο αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν μπορεί στελέχη της ΔΗΜΑΡ που θα εκλεγούν βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να μην έχουν ως βάση αναφοράς την Κουμουνδούρου, αλλά την Δημοκρατική Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου, αντιδρά στο ενδεχόμενο υπογραφής μιας προεκλογικής συμφωνίας των δύο κομμάτων. Η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προβάλλει ως βάση μιας τέτοιας συζήτησης το «Πρόγραμμα της ΔΕΘ», κάτι που απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ.

Δεδομένου ότι τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την αυτοτέλεια του κόμματος, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν πως μόνο με …τεράστιες υποχωρήσεις, για τις οποίες δεν διαφαίνεται πρόθεση, θα μπορέσει να υπάρξει τελικά μια σύμπραξη, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προεξοφλούν ότι τελικώς δεν θα ευοδωθεί η συνεργασία.

Όλα θα κριθούν στο Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.