Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αγορά αυτοκίνητου με δάνειο... Balloon;


Όταν η οικονομία βουλιάζει, μια χρυσή συμβουλή που δίνουν παραδοσιακά οι οικονομολόγοι ανεξαρτήτως σχολής/οικονομικής θεωρίας, πέραν των επενδύσεων, είναι: «Αγόρασε φθηνά ένα καλό , ποιοτικό αυτοκίνητο και δεν θα χάσεις τα χρήματά σου»....


 Πράγματι στη χώρα μας η απόκτηση ενός πολυτελούς jeep δεκαετίας σε χαμηλή τιμή (δεκαετία, γιατί γλιτώνετε το ετήσιο τέλος πολυτελείας) είναι μια καλή επιλογή καθώς σε λίγα χρόνια θα έχετε αποσβέσει τα χρήματα σας.

Όμως επειδή τα υπόλοιπα κόστη δεν υποχωρούν και δύσκολα θα υποχωρήσουν, με εξαίρεση τη βενζίνη που είναι συγκυριακό φαινόμενο λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, κι ας μην είναι πολυτελές. Άλλωστε γενικώς οι τιμές και των καινούργιων και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν υποχωρήσει και ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος με δεκάδες εναλλακτικές επιλογές. Επειδή και τα μετρητά αλλά και η εξεύρεση τράπεζας που θα καλύψει τη χρηματοδότηση έχουν πιθανότητες κοντά σε αυτές των νικητών του τζόκερ, υπάρχει η πλέον συμφέρουσα λύση που ακολουθούν ο ένας μετά τον άλλο οι εισαγωγείς: τα δάνεια balloon! FIAT, Mercedes, Volkswagen, Smart,Skoda και πολλές άλλες εταιρίες αυτοκινήτων.

Balloon λέγεται γιατί πληρώνετε μια προκαταβολή στα επίπεδα του 30% της αξίας του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια αποπληρώνετε το δάνειο σας εναλλακτικά σε 36, 48 ή 60 ισόποσες δόσεις και έχετε μια τελευταία μεγάλη δόση (Balloon) η οποία ισοδυναμεί με την υπολειμματική αξία του οχήματος στο τέλος της χρηματοδότησης.

Με την αποπληρωμή και της τελευταίας ισόποσης δόσης έχετε τις εξής εναλλακτικές επιλογές:

1. Εξόφληση της τελευταίας μεγάλης δόσης και απόκτηση της κυριότητας του οχήματος
2. Αναχρηματοδότηση της τελευταίας μεγάλης δόσης (Balloon) με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Τράπεζα κατά την περίοδο αυτή
3. Επιστροφή του οχήματος σε εμάς βάσει των συγκεκριμένων προϋποθέσεων επαναγοράς.

Τα οφέλη του είναι σαφή:
  • Ελκυστικό επιτόκιο: σταθερό στα επίπεδα του 5%, ενώ αν αγοράστε αυτοκίνητο με την κλασσική χρηματοδότηση είναι 10%
  • Χαμηλή μηνιαία δόση
  • Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό γιατί μπορείτε να πουλήσετε το παλιό σας αυτοκίνητο αυτοκίνητό και με τα χρήματα που θα εισπράξετε να καλύψετε ένα σημαντικό μέρος της προκαταβολής και στη συνέχεια να πληρώνετε μια πολύ χαμηλή δόση.
  • Ενδεικτικά παραδείγματα:

    Τιμή Λιανικής Όφελος Απόσυρσης Προκαταβολή Διάρκεια (μήνες) Μηνιαία Δόση Τελευταία Δόση Έξοδα Διαχ/σης

    €12.175
    €725
    35%
    61 €99 €3.653 €250









    €19.370
    -
    35%
    37 €261 €7.611 €250

πηγή: imoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.