Δυο δολοφονίες την ημέρα, απαγωγές και εξαφανίσεις συνθέτουν το σκηνικό στο πιο τρομακτικό, ίσως, σημείο του πλανήτη, στην "Κοιλάδα του θανάτου" στο Μεξικό...
Η κοιλάδα Juarez βρίσκεται στα σύνορα με την Αμερική και διαχωρίζεται από το Τέξας με έναν υψηλό φράχτη, περίπου έξι μέτρων, που εμποδίζει τους παράνομους μετανάστες να περνούν στα αμερικάνικα εδάφη, αν πρώτα επιβιώσουν να περάσουν από τη κοιλάδα του θανάτου.
Η αστυνομία έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή του Μεξικού που σημειώνονται καθημερινά δολοφονίες, απαγωγές και εξαφανίσεις.
Η αστυνομία έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή του Μεξικού που σημειώνονται καθημερινά δολοφονίες, απαγωγές και εξαφανίσεις.
Στην περιοχή δρουν τα ισχυρότερα και τα πιο επικίνδυνα καρτέλ ναρκωτικών, όπου πραγματοποιούν, εκτός από εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σαρκός, εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, απαγωγές εκβιασμούς και παράνομη μετακίνηση μεταναστών, και φυσικά στα χωράφια τους δεν μπορεί να μπει ούτε η αστυνομία, που χρόνια τώρα κάνει τα στραβά μάτια, εξαιτίας των απειλών και του φόβου.
Όσοι έχουν επιχειρήσει να αναστείλουν την παράνομη δραστηριότητα των καρτέλ έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν δεχτεί απειλές, έχουν πέσει θύματα απαγωγής ή έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί.
Το μέρος, όχι άδικα, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη, αν όχι το πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή.
Κάποτε η περιοχή κατοικούνταν από περισσότερους από 60.000 ανθρώπους, ωστόσο λόγω της άνθησης της παράνομης δραστηριότητας σε αυτή, εγκαταλείφθηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων, με το πληθυσμό να έχει πέσει στους 5.000 ανθρώπους.
Η περιοχή έχει γίνει πλέον καταφύγιο των πιο αδίστακτων εγκληματιών της Λατινικής Αμερικής.
Η πόλη θυμίζει εγκαταλελειμμένο τοπίο και οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει ασχολούνται με τις βαμβακοκαλλιέργειες αλλά και τα θελήματα των βαρώνων των ναρκωτικών.
"Τα πτώματα στο δρόμο είναι συνηθισμένο θέαμα στη πόλη", θα πει ένας από τους κατοίκους, και η αστυνομία είναι ανύπαρκτη και αυτό γιατί το 2009 αστυνομικοί που επιχείρησαν να ελέγξουν το καρτέλ "Sinaloa", εκτελέστηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ.
"Τώρα τον έλεγχο της περιοχής τον έχουν οι έμποροι ναρκωτικών και η αντίσταση σε αυτούς κοστίζει ζωές", τονίζει ο ίδιος.
Ωστόσο, μετά τις μαζικές δολοφονίες των τελευταίων μηνών πληθαίνουν οι φωνές των πολιτών που ζητούν από την κυβέρνηση να αντιδράσει και να τους προστατεύσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.