Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τσεκούρι σε 112.000 συντάξεις!

Στον ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν για το e mail Χαρδούβελη;
Περικοπές από 50% ως και 75% είναι έτοιμο να επιβάλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε όσους ...


έχουν παίρνουν δύο συντάξεις εκ των οποίων η μια είναι χηρείας και δη από το Δημόσιο. Με τελεσίγραφο 20 ημερών το ΓΛΚ καλεί τους 112.000 συνταξιούχους να διαλέξουν ποια από τις δύο συντάξεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν στο 100%.
Η άλλη ανάλογα με την ηλικία τους θα περικοπεί.
Ποιοι χάνουν μέρος της δεύτερη σύνταξης:
Όσοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο και από πότε, για να αποφασίσουν ποια σύνταξη θα μειωθεί.
Όσοι εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται και από πότε, οπότε αυτόματα η σύνταξη χηρείας αναστέλλεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος εφόσον η σύνταξη λόγω θανάτου μεταβιβάστηκε στα πρόσωπα αυτά μετά τον Ιούλιο του 2010 (ημερομηνία ψήφισης του ν. 3865/10) και έχει παρέλθει η τριετία, τότε θα επιβληθούν περικοπές κατά 50% αν είναι κάτω των 65 ετών ή 30% αν είναι πάνω από 65.

Στην περίπτωση όμως που τα πρόσωπα αυτά λαμβάνουν και κύρια σύνταξη από το Δημόσιο, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία η μία από τις δυο θα πρέπει να μειωθεί κατά 75%
Από τις περικοπές εξαιρούνται όσοι παίρνουν σύνταξη χηρείας και έχουν αναπηρία 67%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.