Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα γεγονότα… σαν σήμερα, 30 Απριλίου


Στις 30 Μαρτίου του 1981 γίνεται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν στην Ουάσινγκτον...



1841-Ιδρύθηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

598-Εκστρατεία στα Βαλκάνια: Οι Άβαροι λύουν την πολιορκία της βυζαντινής πόλης Τόμι και υποχωρούν βόρεια του ποταμού Δούναβη.

1282-Ο λαός της Σικελίας εξεγείρεται ενάντια στον Γάλλο βασιλιά του Κάρολο Α΄ τον Ανδεγαυό (Σαρλ ντ'Ανζού), μία εξέγερση που μένει στην Ιστορία ως «Σικελικοί Εσπερινοί»
1296-Κατά τη διάρκεια ένοπλης σύρραξης μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας, ο Εδουάρδος Α' της Αγγλίας εισβάλει στο Μπέρικ-απόν-Τουίντ.
1814-Οι σύμμαχοι καταλαμβάνουν το Παρίσι βάζοντας τέλος στην επί δεκαετία κυριαρχία του Ναπολέοντα στην Ευρώπη.
1856-Τερματίζεται ο Κριμαϊκός Πόλεμος με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων.
1863-Ο Γεώργιος Α΄ ενθρονίζεται ως βασιλιάς της Ελλάδας.
1867-Η Αλάσκα πουλιέται από την Ρωσία στις ΗΠΑ έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολλαρίων.
1884-Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄ εξαναγκάζεται σε παραίτηση επειδή αντέδρασε στις απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης να καταργηθούν τα προνόμια που είχαν παραχωρηθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
1896-1η Ολυμπιάδα της Αθήνας: Ο Αντώνιος Πέπανος ανακηρύσσεται πρώτος στην κολύμβηση 500 μέτρων.
1930-Ιδρύεται στην Ισπανία ο Καταλανικός αθλητικός σύλλογος Γιουβεντούτ Μπανταλόνα, γνωστός και ως La Penya. Είναι κυρίως γνωστός για το τμήμα του μπάσκετ.
1952-Εκτελούνται ο Νίκος Μπελογιάννης και άλλοι τρεις Έλληνες κομμουνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.