Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο καιρός της Δευτέρας

Δε θα λείψουν και οι βροχούλες

Επιτέλους ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας για...



όλη την εβδομάδα!

Γενικά βελτιωμένος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, όμως από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωί και το βράδυ. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη σχετικά άστατος θα είναι ο καιρός. Στη Θράκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2 με 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν οι νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες νωρίς το πρωί και από αργά το απόγευμα. Πιθανότητα τοπικών βροχών. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 31/03/2015

Την Τρίτη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από λίγες νεφώσεις στα δυτικά που παροδικά θα είναι αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το απόγευμα ωστόσο αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.