Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Θέλετε να ταξιδέψετε σε τροπικούς παραδείσους; Σκεφτείτε τις τροπικές ιώσεις


Την προσοχή, όσων προγραμματίζουν διακοπές η ταξίδια σε τροπικούς παραδείσους Πάσχα και Καλοκαίρι, εφιστούν οι Λοιμωξιολόγοι, καθώς στα μέρη αυτά ενδημούν πολλά τροπικά νοσήματα!...



Τα νοσήματα αυτά είναι ιδιαίτερα επικύνδυνακαι σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπουν τις διακοπές η το ταξίδι σε δυσάρεστη περιπέτεια. Για το λόγο αυτό οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να παίρνουν τα μέτρα τους πριν …ανέβουν στο αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα οιδανικός χρόνος ιατρικής ενημέρωσης και λήψης μέτρων, όπως τονίζουν οι Λοιμωξιολόγοι, είναι 4-6 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
«Κάθε ταξιδιώτης για να έχει ευχάριστες και όχι δυσάρεστες αξέχαστες διακοπές στα τροπικά μέρη θα πρέπει να ενημερωθεί για τα νοσήματα που ενδημούν και να πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν από το ταξίδι» τονίζει με έμφαση η διαπρεπής Λοιμωξιολόγος κ Αθηνά Στούπη MD, Διευθύντρια του Τμηματος Λοιμώξεων και Τροπικών Νοσημάτων, "TravelHealth", στο Ιατρικό Αθηνώνκαι προσθέτει.

«Δυστυχώς κάθε χρόνο Έλληνες ταξιδιώτες μολύνονται κατά την διάρκεια των διακοπών τους σε τροπικά μέρη από νοσήματα που είναι σχεδόν άγνωστα στην πατρίδα μας αλλά και στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους τα τροπικά νοσήματα ενδημούν κυρίως σε χώρες, που βρίσκονται στην Ασία, την Νότιο Αμερική και την Αφρική.

Συγκεκριμένα τα νοσήματα που ενδημούν σε χώρες της Ασίας, Νοτίου Αμερικής και Αφρικής είναι:



  • ΑΣΙΑ: Ελονοσία, Τυφοειδής Πυρετός, Δάγγειος πυρετός, Νόσος Chikungunya, Ιός της Ιαπωνέζικης Εγκεφαλίτιδας, Χολέρα, Ταξιδιωτική Διάρροια
  • ΝΟΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗ: Ελονοσία, Κίτρινος Πυρετός, Τυφοειδής Πυρετός, Ταξιδιωτική Διάρροια
  • ΑΦΡΙΚΗ: Κίτρινος Πυρετός, Ελονοσία, Τυφοειδής Πυρετός, Πολιομυελίτιδα, Μηνιγγίτιδα, Χολέρα, Ταξιδιωτική Διάρροια και όπως πρόσφατα ακούσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, Ebola

.....και πολλά άλλα Τροπικά Νοσήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου

Επισκεφθείτε τον γιατρό
«Για να βάλουμε φρένο στις μολύνσεις των ταξιδιωτών από τροπικά νοσήματα, τα οποία δυστυχώς πολλές φορές μεταφέρουν κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε το Ιατρείο Ταξιδιών “TravelHealth”»αναφέρει η διαπρεπής Λοιμωξιολόγος κ Αθηνά Στούπη, η οποία είναι διδάκτωρ και fellowτων Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Brown– Ιατρική Σχολή, Providence, RhodeIsland, ενώ διετέλεσε για πέντε χρόνια σύμβουλος Ιατρείου Ταξιδιών του ίδιου πανεπιστημίου και της κλινικής φυματίωσης.

Το Ιατρείο ταξιδιών, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται μεμονωμένα ταξιδιώτες, ομάδες ταξιδιωτών η ταξιδιωτικά γραφεία, συγκεκριμένα προσφέρει:

  • Ιατρική ενημέρωση και ενημερωτικά φυλλάδια για τα νοσήματα που ενδημούν στην χώρα προορισμού
  • Ειδικά εμβόλια που απαιτούνται
  • Μέτρα προφύλαξης από την ελονοσία και την «διάρροια των ταξιδιωτών»
  • Πλήρης εργαστηριακός έλεγχος Check – up πριν από το ταξίδι
  • Εξειδικευμένες ιατρικές συμβουλές και πιθανή θεραπεία για αυτούς που επιστρέφουν και παρουσιάζουν κάποια παθολογική εκδήλωση
  • Ονόματα και διευθύνσεις ιατρών και νοσοκομείων της χώρας προορισμού σε περίπτωση ανάγκης
  • Οδηγίες απολύμανσης πόσιμου νερού και σωστή χρήση εντομοαπωθητικών προϊόντων
  • Ειδικές οδηγίες για προβλήματα όπως: jet lag, νόσος ορειβατών, νόσος δυτών κ.λπ.

Εκτός από την ιατρική βοήθεια για τα τροπικά νοσήματα, επίσης μπορεί να βοηθήσει σε παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια ταξιδιού με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή από δραστηριότητες όπως ορειβασία, καταδύσεις κ.λπ.

Η επίσκεψη σε ένα ιατρείο μπορεί να βοηθήσει ακόμη άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκαταστολή, εγκυμοσύνη, θηλασμό, μικρά παιδιά, άτομα προχωρημένης ηλικίας.

Υπενθυμίζεται ότι οιδανικός χρόνος προσέλευσης στο ιατρείο είναι 4-6 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.