Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ρέγκλινγκ: Εξανεμίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας


Για επιστροφή της Ελλάδας σε πρωτογενές έλλειμμα προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...




Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδα επιδεινώνονται και μπορεί να δούμε επιστροφή ακόμη και σε πρωτογενές έλλειμμα, προειδοποιεί, μέσω της εφημερίδας Handelsblatt, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ

Η Ελλάδα, κατά τον Ρέγκλινγκ, αναμενόταν να καταγράψει δημοσιονομικό πλεόνασμα εξαιρουμένης της πληρωμής των τόκων το τρέχον έτος, αλλά "αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα εξανεμίζεται".

"Μπορεί να γίνει ακόμη και έλλειμμα" εφέτος λόγω της σχεδιαζόμενης αύξησης των κυβερνητικών δαπανών και των συρρικνούμενων φορολογικών εσόδων, είπε ο επικεφαλής του EFSF.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα καταβάλλουν γρήγορα τους οφειλόμενους φόρους. Η οικονομία της χώρας κινδυνεύει να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, εκτίμησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.