Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

O Warren Buffet καλεί τους ευρωπαίους να πετάξουν από το ευρώ την Ελλάδα!


"Εάν έχεις ένα σκυλί που κατουράει στο χαλί σου, δεν θέλεις να ξεκινήσεις να του δίνεις ένα μάτσο μπισκότα σκύλων"...



Με σκληρά λόγια μίλησε για την ελληνική υπόθεση ο εκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο εκατομμυριούχος ανέφερε πως «αν έχεις μία συμπεριφορά από την οποία θέλεις να απαλλαγείς, ίσως δεν είναι η πιο έξυπνη ιδέα να την ανταμείψεις. Εάν έχεις ένα σκυλί που κατουράει στο χαλί σου, δεν θέλεις να ξεκινήσεις να του δίνεις ένα μάτσο μπισκότα σκύλων».

Ο Γουόρεν Μπάφετ σημείωσε ότι αυτό που έκανε η Ελλάδα είναι να δείξει την αδυναμία της αρχικής έννοιας της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος. Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να συμμετάσχουν σε μία εξωτερική βοήθεια, είναι δικό τους ζήτημα, ανέφερε, ωστόσο εκτίμησε ότι η δομή της ευρωζώνης δεν θα λειτουργήσει με την πάροδο του χρόνου. Πρόσθεσε, όμως, ότι ίσως λειτουργήσει με κάποια τροποποιημένη μορφή.

Όπως είπε, υπάρχει μία διαρθρωτική αδυναμία στην ιδέα της άρρηκτης σύνδεσης του νομίσματος ανάμεσα σε μία μεγάλη ομάδα χωρών, που έχουν διαφορετικές δημοσιονομικές πολιτικές, διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικό εργατικό δίκαιο.

Η ακριβής δήλωσή του έχει ως εξής: WHAT GREECE HAS DONE IS EXPOSED THE WEAKNESS OF THE ORIGINAL CONCEPT. AND THE IDEA THAT YOU'RE GOING TO LINK CURRENCY IN LOCK STEP AMONG A LARGE GROUP OF COUNTRIES THAT HAVE DIFFERENT FISCAL POLICIES, DIFFERENT CULTURES, DIFFERENT LABOR LAWS AND EVERYTHING. IT HAS A STRUCTURAL WEAKNESS TO IT. JUST IMAGINE WE HAD A WESTERN HEMISPHERE ZONE THAT WE LINKED OURSELVES TO LINKED TO VENEZUELA AND, YOU KNOW, YOU NAME IT. IT WOULDN'T WORK.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.