Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

O Τσίπρας "καπέλωσε" τον Βαρουφάκη, για να προλάβει τα χειρότερα [video]

Ο Τσακαλώτος το "πρώτο βιολί" της Οικονομίας

Αλλαγές στην ομάδα διαπραγμάτευσης αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο τον συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας των διαπραγματεύσεων...



Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η απόφαση θεωρήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του επιβεβλημένη μετά το οριστικό χάσμα μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και των ομολόγων του στην Ευρώπη.

Γι' αυτό και αποφασίσθηκε η συγκρότηση «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», όπου την ευθύνη θα έχει ο κ. Βαρουφάκης, αλλά τον συντονισμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ η ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group περνά στον άνθρωπο του Γ. Δραγασάκη και Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.

Ο κ. Χουλιαράκης θεωρείται άνθρωπος του Γ. Δραγασάκη.

Επίσης, για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Στον Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

Βέβαια, για ευνόητους λόγους, κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι στη σύσκεψη της Κυριακής «επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου» και προσθέτουν πως ο κ. Βαρουφάκης «κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.