Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Άδοξο φινάλε για το ξενοδοχείο Πεντελικόν- Στον δρόμο 40 εργαζόμενοι


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το οποίο με το τέλος της λειτουργίας του αφήνει στον δρόμο σαράντα υπαλλήλους...



 οι οποίοι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε συνεννοήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδοχείων κ. Νίκο Τάκα προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι πληροφορίες θέλουν το κτίριο να έχει πωληθεί σε ομογενή επιχειρηματία από την Βενεζουέλα, ωστόσο, αυτό δεν έχει ανακοινωθεί στους υπαλλήλους, ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση ότι το ξενοδοχείο θα συνεχίσει εκ νέου υπό καινούρια διεύθυνση την λειτουργία του.

«Μας ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες και τώρα προσπαθούμε να κάνουμε σταδιακά την εκκένωση των δωματίων» τόνισε στο newpost υπάλληλος του ξενοδοχείου, προσθέτοντας ότι «ήταν κάτι που το περιμέναμε να συμβεί, δεν ξαφνιαστήκαμε, απλά άλλο να το ακους και άλλο να το βιώνεις τελικά».

Για το χρονικό του κλεισίματος του Πεντελικόν μίλησε στο newpost ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργατοϋπαλλήλων -τουρισμού-ξενοδοχείων Νίκος Παπαγεωργίου: Η ιστορία με το κλείσιμο του Πεντελικόν δεν είναι νέα, αφού το γνωρίζαμε ήδη από το 2012 ότι το ξενοδοχείο αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Το 2012 σαράντα εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, είχαν κερδίσει την δίκη, αλλά κανείς δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα. Από τότε είχε ξεκινήσει η παρακμή του και σήμερα έχουν μείνει μόνο σαράντα εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι και αυτοί απλήρωτοι. 'Ολα αυτά τα προβλήματα τα γνώριζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα γνωρίζει και ο τωρινός υπουργός Εργασίας, κι όμως δεν είχε γίνει τίποτα για την σωτηρία της επιχείρησης».

Είναι, επίσης, απορίας άξιον γιατί το ξενοδοχείο κλείνει τώρα, σε μια στιγμή που σημειώνεται ανάκαμψη του τουρισμού. «Δεν γνωρίζω γιατί γίνεται αυτήν την στιγμή, πάντως είναι λυπηρό να συμβαίνει σε μια εποχή που ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα» καταλήγει ο κ. Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.