Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Καταργείται η βίζα μεταξύ ΕΕ και 7 χωρών


Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος υπέγραψε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες συμφωνίες βραχείας διαμονής και απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα) με επτά χώρες της...




Καραϊβικής και του Ειρηνικού.

Πρόκειται για το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τη Δομινίκα, τη Γρενάδα, την Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, το Σαμόα και το Βανουάτου.

Οι πολίτες αυτών των χωρών μπορούν πλέον να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Ε.Ε. για διαμονή έως 90 ημερών.

Το ίδιο ισχύει, επ' αμοιβαιότητι, για τους πολίτες της Ε.Ε. που θα ταξιδέψουν στις χώρες αυτές. Κατά την διάρκεια της τελετής, ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «οι συμφωνίες θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, των πολιτιστικών ανταλλαγών καθώς και τις διαπροσωπικές επαφές μεταξύ της Ευρώπης, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.