Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Bank of America για Ελλάδα: Αυξημένες οι πιθανότητες ενός capital control


BofA: Αυξάνεται συνεχώς το σενάριο επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων...




Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει και ο κίνδυνος για επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίου αυξάνεται, τονίζουν οι αναλυτές της BofA, σε πρωινό τους σημείωμα, καθώς, οι χθεσινές ελπίδες της Αθήνας για επίτευξη συμφωνίας άμεσα, διαψεύστηκαν μέσα σε λίγες ώρες από όλους τους σημαντικούς "παίκτες" της διαπραγμάτευσης, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το χρονικό περιθώριο για την Ελλάδα έχει στενέψει ασφυκτικά. Η θέση μας παραμένει "αντι-Grexit", αλλά δεδομένου της κατάστασης ρευστότητας και τον όγκο των χρεών που πρέπει να αποπληρώσει (η Ελλάδα) στο πρώτο μισό του Ιουνίου, κάθε μέρα που περνά αυξάνει τον κίνδυνο για ένα σενάριο τύπου Κύπρου: με προσωρινό έλεγχο κεφαλαίων (capital control) που μολαταύτα, εντέλει θα κάνει τα πολιτικά μυαλά να εστιάσουν στο να βρουν μια λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.