Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ετοιμάζονται να ρίξουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού!

Έτοιμος να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος της προέδρου της Βουλής, δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνεργασία, μάλιστα, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...



Συγκεκριμένα, ο Σ. Θεοδωράκης εκτιμά πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει τον ρόλο του πρωθυπουργού, ο οποίος λόγω μεγαλοθυμίας και πολιτικής ανωριμότητας (σύμφωνα με το Ποτάμι) την επέλεξε για την προεδρία της Βουλής. Εισπράττοντας μάλιστα αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται σφόδρα δυσαρεστημένοι από τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε τις διεργασίες προκειμένου να προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης μομφής.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του κόμματος τόνισε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου να ασχοληθεί με το προσωπικό της πρόβλημα που είναι μεγάλο και να αφήσει τον πρωθυπουργό της χώρας να ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις. Εκείνη χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει το ΚΚΕ, το λένε κάποιοι σοβαροί άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις φωνές του κ. Τσίπρα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις έχουμε ακούσει. Η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει εκλεγεί για να αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό, οπότε ας ασχοληθεί με τα προβλήματα του κοινοβουλίου. Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι μία βουλευτής που χάρη στη μεγαλοθυμία και στην πολιτική ανωριμότητα του κ. Τσίπρα προτάθηκε για Πρόεδρος της Βουλής. Θα δούμε αν θα καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου σε συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη ανάστατοι. Η κ. Κωνσταντοπούλου πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο της και να μην φτιάχνει Επιτροπές μόνο και μόνο για να παίζει όλη μέρα στην τηλεόραση».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους τονίζοντας ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει όποια συμφωνία και εαν έλθει στη Βουλή, εξηγώντας οτι η οικονομία ειναι σε ασφυξία.

«Έστω και αργά ο κ. Τσίπρας πήρε το μήνυμα ότι η κοινωνία είναι σε απόγνωση. Η απραξία και η ακινησία στοιχίζει πολύ στην οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι πραγματικά διαπραγματευόμαστε. Έχω όμως ένα φόβο ότι όλη αυτή η ιστορία του "διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι" είναι για εσωτερική κατανάλωση. Είναι δηλαδή για να φτάσουμε στο αμήν, να έρθει η συμφωνία ένα βράδυ και την επόμενη μέρα να ψηφιστεί από τη Βουλή. Να μη δοθεί δηλαδή χρόνος στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική του ομάδα να αντιδράσει σε μια συμφωνία», ανέφερε.

Τι δήλωσε για:

-Τα σενάρια συνεργασιών: «Ο κάθε αποτυχημένος Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κάνει μια προσπάθεια να ενώσει τον χώρο. Εμάς δεν μας αφορά η συζήτηση για τη νεκρανάσταση των παλαιών μηχανισμών. Εμείς κάνουμε μια πορεία η οποία είναι διακριτή, όχι όμως μοναχική. Είμαστε η προοδευτική λογική στην Ελλάδα. Δεν είμαστε ούτε δεξιός, ούτε ακροαριστερός παραπόταμος».

-Τις επενδύσεις: «Ποιος δεν θέλει -πέρα από κάποιες ακραίες συνιστώσες και κάποιους ακροδεξιούς- να έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα; Έχουμε πει -και τους έχουμε ανοίξει τα μάτια- ότι υπάρχει η δυνατότητα να έχει στη κατοχή του το Δημόσιο σε όλες τις παραχωρήσεις το 20-30%. Εάν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, που οι συνιστώσες θα έχουν πάει διακοπές, ο κύριος Τσίπρας αποφασίσει να δώσει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια στην Cosco, όλα τα μεγάλα έργα τα οποία είχαν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, τι θα πείτε; Γιατί χάσαμε τους 6 μήνες αυτούς; Οι συμφωνίες δε θα αλλάξουν. Ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ, να είναι έτοιμο όταν ξεμπλοκάρουμε με τις συνιστώσες να δώσουμε αυτά τα έργα. Η άποψη μας είναι σαφής. Η οικονομία μας πεθαίνει και αυτό θα είναι μια ανυπολόγιστη βλάβη. Δεν πρέπει να είναι οι μισθοί και οι συντάξεις το μόνο μέλημα μιας κυβέρνησης».

-Την προεκλογική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπαμε προεκλογικά ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να δώσει τον μισθό των 750 ευρώ και θα πρέπει να πάμε σε σταδιακή αύξηση 50 ευρώ το δίμηνο. Το θέμα δεν είναι να κάνεις εξαγγελίες για να κερδίζεις ψήφους. Εμείς λοιπόν έχουμε προτάσεις για την κυβέρνηση, και καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ -που έχει ανθρώπους λογικούς- να παραμερίσει τους ιδεοληπτικούς, τους γραφικούς και τους παράλογους. Δεν βλέπω ότι αυτή κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει τις ελπίδες του κόσμου. Σε όλα τα πεδία της εσωτερικής πολιτικής, ο κόσμος δυσανασχετεί. Μας ενδιαφέρει να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας και μετά τις πολιτικές μας διαφορές. Η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά χωρίς συνεννόηση. Οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι συντηρητικές. Ο κ. Μπαλτάς στην Παιδεία για παράδειγμα είναι σκοταδιστής. Δεν τα λέει αυτά η σύγχρονη αριστερά. Πιστεύουμε ότι η μεγάλη συμμαχία, πρέπει να χτιστεί στην κοινωνία και ότι πρέπει να κάνουμε μια συμφωνία για τις μεγάλες αλλαγές».

-Τον ΦΠΑ: «Όταν προετοιμάζεσαι για να γίνεις κυβέρνηση είσαι υποχρεωμένος να έχεις μια αποκρυσταλλωμένη θέση τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση στου ΣΥΡΙΖΑ όμως εδώ και τέσσερις μήνες αυτοσχεδιάζει. Νομίζετε ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνηση για τη φορολογία; Εμείς -που είμαστε μόλις έναν χρόνο κίνημα- έχουμε επεξεργασμένη λύση για τον ΦΠΑ: έχουμε προτείνει -και προεκλογικά και τώρα- όσες επιχειρήσεις έχουν κάτω από 30.000 ευρώ ετήσιο τζίρο, οι οποίες συνεισφέρουν στον ΦΠΑ 4%, δηλαδή τίποτα- να εξαιρεθούν από τον ΦΠΑ. Υπάρχει μια υστέρηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία ακολουθεί τις προτάσεις του Ποταμιού, με έξι μήνες καθυστέρηση. Η χώρα θέλει δύο συντελεστές ΦΠΑ. Αυτό θα βοηθήσει και στον φορολογικό έλεγχο καθώς θα απλουστεύσει τα πράγματα. Θέλει έναν μικρό ΦΠΑ της τάξης του 8-9% κι έναν μεγάλο που δεν θα ξεπερνάει το 20%. Ας κάνει λοιπόν και η κυβέρνηση μια συγκεκριμένη πρόταση πέρα από τις διαρροές με non paper, τις οποίες την επόμενη ημέρα παίρνει πίσω. Στο Ποτάμι αναζητούμε συνέχεια της λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα γιατί αυτός είναι ο ρόλος των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.