Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ωμή παραδοχή Βαρουφάκη ότι γράφει με το κινητό του... τους πάντες!


Στην παραδοχή ότι ηχογράφησε με το κινητό του τις παρεμβάσεις του αλλά και απαντήσεις του στο Eurogroup της Ρίγας -και όχι μόνο- προέβη ο Γιάνης Βαρουφάκης με κείμενο στο ιστολόγιό του...



Στο άρθρο του, με τίτλο «Η αλήθεια για τη Ρίγα», ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι το έκανε για πρακτικούς λόγους και επαναλαμβάνει ότι κανείς δεν έχει τηρήσει την εμπιστευτικότητα των συναντήσεων αυτών περισσότερο από τον ίδιο.

«Όπως είπα στον Άντριου Μαρ (σ.σ τον δημοσιογράφο το BBC στον οποίο παραχώρησε συνέντευξη), με εξαίρεση λεπτών, συχνά καταγράφω τις παρεμβάσεις και απαντήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο, ειδικά όταν αυτοσχεδιάζω. Ο σκοπός είναι, φυσικά, να μπορώ να ανακαλώ τις ακριβείς μου φράσεις, και συνακόλουθα, να ενημερώνω τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο, τη Βουλή κτλ. για ό,τι ακριβώς είπα. Έπραξα το ίδιο στη σύσκεψη του Eurogroup της Ρίγας, και έπειτα, όταν επέστρεψα στην Αθήνα, χρησιμοποίησα την ηχογράφηση ώστε να εργαστώ για την ενημέρωση των συναδέλφων μου...».

«Για τους επικριτές μου, αυτό που έχω να πω είναι το εξης: Δεν υπήρξαν διαρροές από εμένα κατά τη διάρκεια ή μετά από οποιαδήποτε από τις συναντήσεις μου. Πράγματι, κανείς δεν έχει τηρήσει την εμπιστευτικότητα των συναντήσεων αυτών περισσότερο από ό,τι εγώ - ακόμα και κατά τις ημέρες και εβδομάδες που προκλήθηκα από τις λάθος, προσωπικές επιθέσεις των ΜΜΕ σχετικά με αυτές τις συναντήσεις» προσθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Αθήνα έχει κάνει «τεράστια βήματα» για να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

Μιλώντας στην εκπομπή του Βρετανού δημοσιογράφου Άντριου Μαρ, ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Τώρα εναπόκειται στους θεσμούς να κάνουν τη δική τους κίνηση. Εμείς διανύσαμε τα τρία τέταρτα του δρόμου. Πρέπει να διανύσουν το ένα τέταρτο για να μας συναντήσουν».

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφική», προβλέποντας ότι θα ήταν «η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα».

«Όταν είσαι εντός μιας νομισματικής ένωσης, η έξοδος θα ήταν καταστροφική... Θα ισοδυναμούσε με το να ανακοινώνεις με εκ των προτέρων υποτίμηση (ενός νομίσματος). Θα ήταν μια καταστροφή για όλους τους εμπλεκόμενους. Θα ήταν η αρχή του τέλους του κοινού σχεδίου νομίσματος στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.