Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Süddeutsche Zeitung: Παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα μέχρι το φθινόπωρο;


Στην αποκάλυψη ότι η Ευρωζώνη εξετάζει την επέκταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο, προχωρά η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung...


Η απόφαση για μια τέτοια επέκταση βοήθειας αναμένεται να ληφθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής των G7 τον Ιούνιο.
Στην ουσία, τονίζει η εφημερίδα, εξετάζεται το τρέχον πρόγραμμα αντί να τελειώσει στις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει κανονικά, να επεκταθεί μέχρι το φθινόπωρο, με την μερική αποδέσμευση της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου τα 4 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα τη μερική εφαρμογή του προγράμματος, όπως τις μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ. Παράλληλα, οι δύο πλευρές θα διαπραγματεύονται ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η παράταση είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για να γλιτώσει η Ελλάδα από την χρεοκοπία και το ατύχημα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είπε ένας ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
"Το αν θα υπάρξει ή όχι μια παράταση παντως θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις μεταξύ της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Οι δυο τους θα συναντηθούν σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας. Σύμφωνα με διπλωμάτες των Βρυξελλών, οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στην επέκταση μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο" αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.