Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Νοσοκομείο Ρίου: Ξεπερνούν τις 5.000 τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες


Εκπέμπουν S.O.S οι εργαζόμενοι

«Οι άνθρωποι είναι πολύ ταλαιπωρημένοι, έχουν πολύ δουλειά, δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, ωστόσο δεν μας αφήνουν…», δήλωσε...


 από το κρεβάτι του πόνου, η κα. Έλλη, 65 ετών που νοσηλεύεται μετά από χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Περιγραφή που καταγράφει με τον πιο μελανό τρόπο την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια».
Οι σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχουν οδηγήσει στα όρια της εξάντλησης του εργαζόμενους, οι οποίοι «έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές τους», όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος των εργαζομένων Απόστολος Αθανασόπουλος.
Η «ασφυξία» στο Νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρίου, όσον αφορά το προσωπικό σε αριθμούς μεταφράζεται ως εξής. Υπάρχουν συνολικά 450 οργανικά κενά και έγιναν προσλήψεις μόλις 12 νοσηλευτών και 2 μαιών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου υπάρχουν 13 κλίνες με 25 νοσηλευτές… «Για ποια λειτουργία με βάση τα διεθνή στάνταρ μιλάμε;» επισημαίνει στο κ. Αθανασόπουλος
Ένα ακόμα «αγκάθι» στο Π Π .Ν Π που προκύπτει από την υποστελέχωση του είναι οι οφειλόμενες άδειες και ρεπό στους εργαζόμενους.
Μόνο στο χώρο των Επειγόντων τα χρωστούμενα ρεπό και τα υπόλοιπα αδειών σε 18 νοσηλευτές και 13 τραυματιοφορείς, που απασχολούνται στο Τμήμα ανέρχονται σε 5.500, ανέφερε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, ενώ στους 11 νοσηλευτές του Παθολογικού οφείλονται 1.588 ρεπό.
Σε αρκετές των περιπτώσεων οι «συσσωρευμένες» άδειες και ρεπό προέρχονται από το 2012, 2013 και το 2014.
Στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η ανισοβαρής όπως επισημαίνει ο κ. Αθανασόπουλος, εφημερία του Νοσοκομείου του Ρίου σε σχέση με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». «Το ΠΠΝΠ, βρίσκεται σε συνεχή εφημερία, καθώς ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε γενική εφημερία, οι περισσότερες κλινικές του εφημερεύουν, κατά συνέπεια το προσωπικό δεν μπορεί να ξεκουραστεί». καταλήγει.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι, τηρούν στάση αναμονής μετά και τις δεσμεύσεις για πληρωμή των εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και πρώτου 15νθημέρου του Μαρτίου στις 27 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.