Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο απόλυτος διχασμός των Ελλήνων


Οριακή τάση υπέρ του «όχι» στις δημοσκοπήσεις. Τι δείχνουν οι εταιρείες...




Εκτίμηση αποτελέσματος: Metron Analysis (ANT1) NAI: 48% ΟXI: 52% - GPO (για MEGA) ΝΑΙ 48,5% ΟΧΙ 51,5% - MARC (Alpha): ΝΑΙ 48%, ΟΧΙ 52% - MRB (STAR): ΝΑΙ: 46% έως 51% , ΟΧΙ: ΑΠΟ 49% εως  54%

Οριακή επικράτηση του «Όχι» δείχνει το σύνολο των ερευνών με τους δημοσκόπους να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την τελική έκβαση του αποτελέσματος επισημαίνοντας την λεγόμενη «κρυφή» ψήφο που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.



Για την ώρα, οι πρώτες ενδείξεις προμηνύουν για μακριά νύχτα  αν και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εκπλήξεις.

Σε κάθε περίπτωση οι καθιερωμένες μετρήσεις των 7:00 δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία βρέθηκε στον απόλυτο διχασμό με τις δυνάμεις της να κατανέμονται σχεδόν ισομερώς στις δύο επιλογές του ψηφοδελτίου.

Το «ΟΧΙ» εμφανίζει ποσοστά που κυμαίνονται από  49%  εως  54,9% ενώ το «ΝΑΙ» από 45,5% εως 50,5%.

Το  μπαλάκι πλέον πέφτει στην κυβέρνηση που επεδίωξε το δημοψήφισμα ως διαπραγματευτικό χαρτί  με τους πιστωτές γι αυτό και τις επόμενες ώρες αναμένονται αλλεπάλληλες συσκέψεις σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών.  Ορισμένοι μάλιστα μιλούν ακόμα και για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ώστε να υπάρξει ένας φιλικός συμβολισμός προς τους εταίρους.

Για την ώρα πάντως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τα εξής: 

Η τελευταία δημοσκόπηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της «Metron Analysis» για τον ANT1

NAI: 46%
OXI: 49%
ΛΕΥΚΑ/ ΑΚΥΡΑ: 2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ:2 %

Εκτίμηση αποτελέσματος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της «Metron Analysis» για τον ANT1

NAI: 46-50%
OXI: 50-54%


Σύμφωνα με την προβολή αποτελέσματος της GPO για το MEGA

ΝΑΙ 48,5%
ΟΧΙ  51,5%


Σύμφωνα με την εκτίμηση της MARC για τον ALPHA
OXI 49,5 - 54,5
NAI 45,5-  50,5
Η εταιρεία εκτιμά ότι το προβάδισμα του "όχι" είναι σαφές. Η μεσοσταθμική εκτίμηση είναι 52% για το «όχι» και 48% για το «ναι».

Δημοσκόπηση της MRB για το Star - Η εκτίμηση του αποτελέσματος

ΝΑΙ: ΑΠΟ 46% έως 51% ,
ΟΧΙ : ΑΠΟ 49% εως  54%




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.