Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τρομοσενάριο για παράλληλο νόμισμα και πληρωμές μισθών και συντάξεων με ... γραμμάτια

Αυτή τη φορά η... βόμβα ήρθε από επίσημα και μάλιστα γερμανικά χείλη. Από τον επίτροπο Γκίντερ Έντιγκερ που είπε μιλώντας στην εφημερίδα Bild ότι η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος.
“Μια αφερέγγυα χώρα όπως η Ελλάδα, που ξεκινά τη... χρήση παράλληλου νομίσματος, δεν έχει σίγουρα καμία θέση στην ευρωζώνη. Η κατάσταση είναι πολύ περίεργη. Η Ελλάδα, αν και είναι μέλος της Νομισματικής Ένωσης, αυτή τη στιγμή δεν έχει καθόλου ευρώ”, σημείωσε ο Γερμανός επίτροπος περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Ο Έτινγκερ εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν θα παραμένει για πολύ καιρό ακόμη μέλος της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληρωθούν από εδώ και πέρα μισθοί, συντάξεις και λογαριασμοί.

Όπως επισημαίνει, πλέον οι πληρωμές λόγω έλλειψης ρευστού αναγκαστικά θα γίνονται με γραμμάτια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.