Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ξεμένει από φάρμακα η αγορά

Την παρέμβαση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρου Μητράκη, ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε μία προσπάθεια να ..."θωρακίσει" την ελληνική αγορά από ελλείψεις σε πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μητράκο αιτήθηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για φάρμακα και α' ύλες από άλλα κράτη, προκειμένου να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο του να παρουσιαστούν ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα και υλικά.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας και έτσι ήδη ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε τους θεσμικούς φορείς (Π.Ε.Φ. και Σ.Φ.Ε.Ε.) από τον χώρο του φαρμάκου για τη θετική αυτή εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.

stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.