Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις για έξοδο ή όχι από την Ευρωπή

Τουλάχιστον τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων ,πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις από το περασμένο Σάββατο που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα.Οι δημοσκοπήσεις αυτές... ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές όμως στις Κυριακάτικες εφημερίδες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις που είχαν σαν ερώτημα το ίδιο διακύβευμα με το δημοψήφισμα.Έτσι ,συμφωνία με την Ευρώπη και υπέρ του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις για κυριακάτικες εφημερίδες.

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 57% ζητά συμφωνία, ενώ το 29% επιθυμεί τη ρήξη με την Ευρώπη.

Αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς, το 68% τη χαρακτηρίζει «Μνημόνιο», ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 19%.

Στη δημοσκόπηση, της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, σαφές προβάδισμα έχει το «ναι» στη συμφωνία στο δημοψήφισμα.

Στην ερώτηση «Αν η συμφωνία παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα, τι θα ψηφίσετε», το 47,2% απαντά «ναι» και το 33% «όχι», ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επιλέγει το 19,8%.

Τέλος, στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι η Ελλάδα, το 67,8% διαλέγει το κοινό νόμισμα και το 25,2% τη δραχμή.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δημοσκοπήσεις είχαν γίνει πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.