Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Γιούνκερ: Η λύση δεν θα βρεθεί σε μία μέρα

Πρέπει να καθίσουμε πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν. "Είμαι κατά ενός Grexit". "Ο Τσίπρας να μας εξηγήσει σε τι είπαν ΟΧΙ οι Έλληνες".
«Οι Έλληνες ψήφισαν για ένα κείμενο που δεν ανταποκρινόταν στην κατάσταση των διαπραγματεύσεων» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γούνκερ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο προσθέτοντας παράλληλα οτι... πρέπει να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις κι οτι η λύση δεν θα βρεθεί σε μία μέρα.

"Χρειαζόμαστε να κατανοήσουμε τι σήμαινε το δημοψήφισμα αυτό. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά ΟΧΙ σε ένα κείμενο που πλέον δεν υφίσταται. Την περασμένη Πέμπτη διαπραγματευτήκαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και εκείνος γνωρίζει ότι δεν ίσχυε πλέον το ερώτημα. Θα ζητήσω από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μου εξηγήσει ποιο ήταν το ερώτημα" πρόσθεσε.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κολλήσουμε σε λεπτομέρειες" συμπλήρωσε. "Συνεχίζω να πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα grexit. Υπάρχουν εκείνοι στην ΕΕ που εκστρατεύουν ανοιχτά για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Είμαι εναντίον των απλουστευτικών λύσεων. Η Ευρώπη συνίσταται σε συμβιβασμούς. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο έθνος. Το να πεταχτεί η Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ευρώ είναι κάτι που δεν πρέπει να το επιθυμούμε. Η ΕΕ είναι Ένωση και είναι αδιανόητο να σταματήσουμε να μιλάμε μεταξύ μας".

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε οτι "πρέπει να καθίσουμε πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ήταν μεγάλο σφάλμα που η ελληνική πλευρά εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα ήρθε η ώρα να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Η λύση δεν θα βρεθεί σε μία μέρα".

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει προτάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους της είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτοντας οτι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας».

"Είναι η ώρα να σταματήσουν τα ξεσπάσματα. Είναι απαράδεκτο η Ευρωπαίκή Επιτροπή να εκλαμβάνεται ως τρομοκράτης", τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

"Θα πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους και να κατανοήσουμε γιατί ψήφισε ο ελληνικός λαός. Δεν είπε όχι στην Ευρώπη, δεν είπε όχι στο ευρώ. Έλληνες και Ευρωπαίοι μπορούν να στηρίζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπη" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.