Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Χρυσόγονος: Θα δώσω θετική ψήφο - Δείγμα δημοκρατικής νοοτροπίας του Τσίπρα το "δημοψήφισμα" (HXHTIKO)


Χαρακτηρίζοντας το εσωκομματικό "δημοψήφισμα" δείγμα δημοκρατικής νοοτροπίας και ξεκαθαρίζοντας ότι θα δώσει θετική ψήφο στην Κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M....



 και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις του κυβερνώντος κόμματος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόγονος είπε: "Θα δώσω θετική ψήφο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, τα παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι να στηρίξουμε την κυβέρνηση, διότι ακυβερνησία, αστάθια, ατμόσφαιρα και κλίμα αβεβαιότητας, θα ήταν ότι χειρότερο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η οποία συνεχίζεται ή μάλλον ουσιαστικά τώρα αρχίζει στις λεπτομέρειες. Δεν έχουμε συμφωνία με τους πιστωτές και αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, φοβάμαι ότι τα σενάρια τα οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε και είχε να αντιμετωπίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις 12 και στις 13 Ιουλίου, είναι σενάρια πολύ χειρότερα έως εφιαλτικά".

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και απαντώντας, όπως είπε, ως Συνταγματολόγος και όχι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε: "Θεωρώ ότι είναι ένα δείγμα δημοκρατικής νοοτροπίας εκ μέρους του (σ.σ. κ. Αλέξης Τσίπρα). Από καθαρά νομική άποψη, κακώς για εμένα, το οποιοδήποτε κόμμα, αντιμετωπίζεται περίπου ως ατομική περιουσία του εκάστοτε αρχηγού του, γι' αυτό υπάρχει σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου εξ' αφορμής της υπόθεσης του ΔΗΚΚΙ..., το οποίο διαλύθηκε χωρίς την έγκριση της Κεντρικής του Επιτροπής, με την απόφαση του Δημήτρη Τσοβόλα. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν θα μπορούσε να είχε διαγράψει όλους τους διαφωνούντες Βουλευτές, θα μπορούσε να μην είχε συγκαλέσει κανένα όργανο, να πει εγώ προχωρώ και δεν δίνω σημασία κ.λπ. Το ότι υπάρχει αυτή η διαδικασία μέσα από τα συλλογικά όργανα και το ότι προτείνεται κάτι, που νομίζω είναι το πιο δημοκρατικό, δηλαδή μια άμεση ψηφοφορία από τη βάση, θεωρώ ότι είναι θετικό, όχι για το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα απλά, είναι θετικό για την εξέλιξη της πολιτικής μας ζωής. Γιατί εκείνο που χρειαζόμαστε είναι κόμματα, τα οποία να λειτουργούν με θεσμικό τρόπο, να λειτουργούν ως θεσμοί και όχι προσοπωπαγείς σχηματισμοί, όπου ο κάθε αρχηγός κάνει αυτό που νομίζει ο ίδιος και όποιον διαφωνεί τον "αποκεφαλίζει" πολιτικά μέσα από κινήσεις εντυπωσιασμού. Να θυμηθώ και σχετικά πρόσφατα, η τελευταία εντυπωσιακή διαγραφή, ήταν εκείνη του Νικήτα Κακλαμάνη από τον Αντώνη Σαμαρά, με μπιλιετάκι προς τον πρόεδρο της βουλής, επί του προεδρείου, μερικά δευτερόλεπτα αφού ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε πει ένα "ΠΑΡΩΝ", "ΟΧΙ", δεν θυμάμαι τί είχε πει, σε κάποιο κυβερνητικό νομοσχέδιο".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.