Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

O καιρός της Τετάρτης


Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις...




Την Τετάρτη στα Ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους καταιγίδες που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και πιθανόν να συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια. Γρήγορη βελτίωση μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα Ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα Ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη τοπικές καταιγίδες ισχυρές. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από τα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη


Την Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.