Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

S&P: Η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει χρεοκοπία ακόμη και αυτή την εβδομάδα

Οι νέες εκτιμήσεις του οίκου Standard & Poor's δεν είναι και οι πλέον αισιόδοξες για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η Ελλάδα ...
μπορεί να κηρύξει χρεοκοπία έναντι των πληρωμών για το χρέος, ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

Ως συνολική αποτίμηση, θεωρεί πως η χώρα βαίνει σε μια φάση βαθιάς ύφεσης και συμπληρώνει πως οι πιθανότητες εξόδου από το ευρώ είναι υψηλότερες από εκείνες της παραμονής.



Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η έκθεση των χωρών της Ευρωζώνης σε ένα αποκαλούμενο Grexit ανέρχεται στο 3-4% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο.
Ωστόσο, τα κόστη εκτείνονται σε μια μεγάλη χρονική περίοδο και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις τους, σημειώνει ο οίκος.

Σύμφωνα με την S&P, μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις είναι πως δεν θα υπάρξει άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης από την ελληνική κρίση.
Τέλος, ο οίκος αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν αποκλείεται να οδηγήσει την διαπραγμάτευση σε ναυάγιο.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.