Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Πανούσης κατά Βαρουφάκη: Πρέπει να δικαστεί για "Εσχάτη Προδοσία"

Πυρά και Βαρουφάκη και Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπολύει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη του στο «Βήμα» της Κυριακής και απευθυνόμενος σε όλους αυτούς που εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» και προειδοποιεί:....



 «μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει και σε όσους εξετάζουν σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος».

Προτείνει δε στον Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά» και να μην κινείται αντίστροφα, αφού πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και «μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνησή του». Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας ενώ στρέφει τα βέλη του και κατά της ΠτΒ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό. Για τον δε κύριο εκφραστή της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτη Λαφαζάνη επιφυλάσσει σχόλια και επικρίσεις και ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί για άγνοια κινδύνου αναφορικά με τα σχέδια που επεξεργάζεται.

Παράλληλα, ο υπουργός κρίνει αναγκαία τη δημιουργία θέσεως υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνου για την εφαρμογή των συμφωνημένων με τους θεσμούς, ο οποίος με τη βοήθεια διυπουργικών οργάνων θα παρακολουθεί καθημερινώς την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας και επισημαίνει πως η κυβέρνηση, σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνά ο τόπος πρέπει να συγκροτείται από υπουργούς οι οποίο αφενός πιστεύουν στην ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας και αφετέρου δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές: «Έτσι θα δίνουν αναφορά μόνο στον πρωθυπουργό και όχι στους ψηφοφόρους τους».

Προκρίνει ακόμη τη δημιουργία θέσεως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, την οποία να καταλάβει Έλληνας ευρωπαϊκού και διεθνούς κύρους, που ως αποστολή θα έχει την κατάρτιση ενός πενταετούς σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας αλλά και τη δημιουργία θέσεως υπουργού για ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης, όπως τα βλέπει η Αριστερά.

Κατά τον κ. Πανούση είναι ορατό πλέον το πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας της ως τώρα αριστερής διακυβέρνησης: «Έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια της και όχι με τις πράξεις της. Αλήθεια, ποια είναι η έως τώρα αριστερή πολιτική που εφαρμόστηκε σε κρίσιμα υπουργεία;». Χρειάζεται, αναφέρει, ριζική αλλαγή στο κράτος με αξιακές προϋποθέσεις, γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά, «η αλλαγή του κράτους και των δομών του δεν πραγματοποιείται με αλλαγή προσώπων στα διοικητικά συμβούλια ούτε με τη διαμόρφωση δικτύων ημετέρων».

Τέλος αναφορικά με την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: «Η Αριστερά έκανε ιστορικά λάθη όταν ήταν αντιπολίτευση αλλά τώρα που είναι κυβέρνηση κινδυνεύει να κάνει εγκληματικά λάθη. Ήδη κυριαρχεί το σύνδρομο ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες, πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα που θα επιτρέψει στην άλλη πλευρά να της χρεώσει τη διάσπαση». μιλάει για όλους αυτούς που εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή και κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.