Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

«Οδηγό επιβίωσης» από την φετινή γρίπη αναζητούν στην Αριστοτέλους- 33 οι νεκροί


Nα ενταθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι και η επιτήρηση, να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ, να εμβολιάζονται όσοι υποφέρουν από χρόνια νοσήματα και να παρακολουθούνται συνεχώς τα στελέχη της γρίπης και η ανταπόκρισή τους στα αντιικά φάρμακα, ζητούν οι ειδικοί...



 Σήμερα μάλιστα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην Αριστοτέλους για το θέμα της γρίπης το κύμα της οποίας αναμένεται να κορυφωθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Στην σύσκεψη για την γρίπη συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Αναφοράς Γρίπης, του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ αλλά και του ΕΟΦ.

Ο ιός της γρίπης τύπου Α, Η1Ν1 παρουσιάζεται φέτος ιδιαίτερα επιθετικός, πλήττοντας ακόμα και ανθρώπους μέσης ηλικίας και χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν ήδη περάσει από ΜΕΘ 171 ασθενείς με επιπλοκές και έχουν καταλήξει 33 εκ των οποίων είναι ένα 4χρονο παιδάκι που έχασε τη μάχη νοσηλευόμενο στο παίδων "Αγία Σοφία".

Την τελευταία εβδομάδα με εντολή της ηγεσίας του ΥΥΚΑ προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ , το υπερταμείο έχει αναλάβει το κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 στους νοσηλευόμενους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων την ίδια ώρα που τα Κέντρα Αναφοράς έχουν χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 35.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Την περασμένη Παρασκευή επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απέστειλε εγκύκλιο προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ), τα Νοσοκομεία, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για δωρεάν διάθεση αντι-ιικών φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τα Tamiflu και Relenza σε απόθεμα, θα δοθούν από τον ΙΦΕΤ στα δημόσια νοσοκομεία , στα Κέντρα Υγείας και στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας

Ομάδες υψηλού κινδύνου

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν: τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα (π.χ. άσθμα ή άλλες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, μεταμόσχευση οργάνων, δρεπανοκυτταρική νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια), έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωίδες, θηλάζουσες, άτομα με δείκτη μάζας σώματος >40kg/m, παιδιά που παίρνουν μακροχρονίως ασπιρίνη (π.χ. νόσος kawasaki), άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά.

Πηγή:iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.